Έντονη είναι δυσαρέσκεια επικρατεί στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας με την υπόθεση της ευρωβουλευτή του κόμματος, Μαρίας Σπυράκη.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αναστείλει την κομματική δραστηριότητα της ευρωβουλευτή της ΝΔ, με την ανακοίνωση του κόμματος να αναφέρει πως «παγώνει» και η υποψηφιότητά της στις επόμενες εθνικές εκλογές στην Α’ Θεσσαλονίκης.

«Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται. Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Η Μαρία Σπυράκη ελέγχεται από την περίφημη OLAF για κατάχρηση του προϋπολογισμού του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ενώ η ίδια από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται εντελώς άσχετη υπόθεση με το Qatar Gate.

Μιλώντας στο Live News η Μαρία Σπυράκη εξήγησε πως πρόκειται για μία παλιά της υπόθεση, ενώ τόνισε πως θα στραφεί εναντίον του συνεργάτη της.

«Η υπόθεση είναι παλιά και αφορά την πρώτη μου θητεία. Ο συνεργάτης είχε προβλήματα υγείας με τη μητέρα του, τον πατέρα του, αλλά αντιμετώπιζε πρόβλημα και ο ίδιος. Οι εκθέσεις μου είχαν κοινοποιηθεί εδώ και καιρό, σκοπεύω να πάω τη Δευτέρα να πληρώσω το πρόστιμο που μου καταλογίστηκε, ενώ θα στραφώ και εναντίον του συνεργάτη μου», δήλωσε στο MEGA.

Εφόσον καταλογιστούν ποινικές ευθύνες, είναι πιθανόν να δικαστεί για απιστία, σε βαθμό πλημμελήματος και η δίκη ίσως γίνει στην Ελλάδα.

Η πρώτη αντίδραση από το περιβάλλον του συνεργάτη της Μαρίας Σπυράκη

Ένας άνθρωπος από το στενό περιβάλλον του συνεργάτη της Μαρίας Σπυράκη μίλησε στο Live News και αναφέρθηκε στα οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε, ενώ τόνισε πως εργαζόταν κανονικά εκείνη την περίοδο, αλλά εξ αποστάσεως.

«Η μητέρα του πέθανε το 2016. Ο πατέρας του αρρώστησε σοβαρά το 2018. Εκείνη την περίοδο έμεινε στην Ελλάδα, αλλά συνέχισε να εργάζεται κανονικά, αν και εξ’ αποστάσεως, όπως κάνει και τώρα», δήλωσε και συνέχισε:

«Έχει φύγει από τη θέση που ήταν, αλλά παραμένει στο ίδιο περιβάλλον. Είναι από τους καλύτερους στη δουλειά του. Αποδείχθηκε αυτό και στην πρόσφατη ψηφοφορία που έγινε από τους υπαλλήλους του Ευρωκοινοβουλίου, που βγήκε δεύτερος ή τρίτος. Έχει φτάσει με την αξία του εκεί που έχει φτάσει. Δουλεύει πολύ σκληρά, τα χρήματα που παίρνει τα βγάζει με ιδρώτα».

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr