Καταπέλτης  εισαγγελίας του Σαν Ισίνδρο, για τον θάνατο του Μαραντόνα. 

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση για επτά εμπλεκόμενους,  ζήτησε επιπλέον από τον δικαστή να μην επιτρέψει σε αυτούς τους επτά να φύγουν από τη χώρα.

Αν οι κατηγορούμενοι κριθούν ένοχοι, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από 8-25 χρόνια.

Η εισαγγελία είχε ορίσει ένα ιατρικό συμβούλιο για να καθορίσει αν υπήρχαν αποδείξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση από την ιατρική ομάδα του Μαραντόνα. Αυτό το συμβούλιο αποκάλυψε σε αναφορά του ότι η ιατρική ομάδα που είχε αναλάβει τον Μαραντόνα πριν από τον θάνατό του ενήργησε “με τρόπο ακατάλληλο, ανεπαρκή και απερίσκεπτο” και τον “άφησε στις δικές του συσκευές”, δηλαδή ότι είχε εγκαταλειφθεί στη μοίρα του.

 Ο Μαραντόνα πέθανε σε ηλικία 60 ετών στις 25 Νοεμβρίου από καρδιακή ανεπάρκεια, δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση στον εγκέφαλο. Ο Λεοπόλδο Λούκε, νευροχειρουργός που έκανε την επιτυχή επέμβαση στον εγκέφαλο του Μαραντόνα, και η ψυχίατρος Αγουστίνα Κοσατσόφ είναι ανάμεσα σε αυτούς τους επτά που κατηγορούνται, σύμφωνα με το ESPN.com.

Η κατάθεση των κατηγορουμένων θα ξεκινήσει στις 31 Μαΐου. Σημειώνεται πως είχαν έρθει στη δημοσιότητα ηχητικά από ιδιωτικές συζητήσεις γιατρών και ανθρώπων από την ομάδα του Μαραντόνα και σ’ αυτά υπήρχαν ενδείξεις ότι ο Μαραντόνα δεν έτυχε της σωστής φροντίδας πριν από τον θάνατό του.

Πέρα από τον νευροχειρουργό και την ψυχίατρο κατηγορούνται δύο νοσοκόμοι -ένας άνδρας και μία γυναίκα-, ένας επόπτης νοσοκόμων, ένας γιατρός και ένας ψυχολόγος.

Πηγή: madata.gr