Υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών τάχθηκε ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καθώς είναι μία συνθήκη που θα βοηθήσει στην ομαλή εκπαίδευση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση φοβάμαι ότι θα ανοίξουν τα σχολεία για να κλείσουν.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μανωλόπουλος εξέφρασε την ελπίδα του οι γονείς θα αφήσουν πίσω τις αμφιβολίες και θα εμβολιάσουν τα παιδιά στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας μίλησε και για τους εκπαιδευτικούς, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν γίνεται κάποιος που δεν έχει εμβολιαστεί να μπει στην τάξη, καθώς υπάρχει κίνδυνος για αντιεμβολιαστικά κηρύγματα ή κηρύγματα φόβου.

«Πέρα από το υγειονομικό κομμάτι νομίζω ότι είναι λάθος εκπαιδευτικά. Άνθρωποι που είναι είτε αντιεμβολιαστές, είτε φοβούνται, να μπαίνουν (στην τάξη) και στην ερώτηση των μαθητών ‘’γιατί δεν έχετε εμβολιαστεί’’ να κάνουν αντιεμβολιαστικό κήρυγμα ή κήρυγμα φόβου στα παιδιά, που στο σπίτι προσπαθούμε να τα εκπαιδεύσουμε να σκέφτονται ορθολογικά και σωστά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: madata.gr