Μία Ρωσίδα αθλήτρια της τοξοβολίας, λιποθύμησε την Παρασκευή (23/07) στο Τόκιο κατά τη διάρκεια του προκριματικού γύρου κατάταξης στο ατομικό γυναικών, καθώς το κύμα καύσωνα ώθησε τους προπονητές και το προσωπικό να ψάχνουν για λίγη σκιά κάτω από δέντρα.
Η Σβετλάνα Γκόμποεβα (45η στη σειρά κατάταξης, μία θέση κάτω απ’ την Ευαγγελία Ψάρρα) κατέρρευσε, καθώς έλεγχε τα τελικά αποτελέσματά της και χρειάστηκε βοήθεια από το προσωπικό και τις συναθλήτριές της που της έβαλαν σακούλες πάγου στο κεφάλι της.
 
«Ελπίζουμε ότι θα είναι εντάξει. Αποδεικνύεται ότι δεν μπορούσε να αντέξει μια ολόκληρη μέρα στη ζέστη», δήλωσε ο προπονητής της, Στάνισλαβ Πόποφ, στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η πρώτη φορά που θυμάμαι κάτι τέτοιο. Στο Βλαδιβοστόκ, όπου κάναμε προπονήσεις πριν από τους Αγώνες, ο καιρός ήταν παρόμοιος. Αλλά η υγρασία που υπάρχει εδώ έπαιξε μεγάλο ρόλο».

Η συναθλήτρια της Γκομπόεβα, Κσένια Πέροβα τόνισε λίγο αργότερα πως η Ρωσίδα αθλήτρια έχει αναρρώσει και θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στους νοκ-άουτ αγώνες. «Όλα είναι καλά με τη Σβάτα τώρα» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Η Γκόμποεβα συνήλθε γρήγορα μετά την κατάρρευσή της, αλλά απομακρύνθηκε από τον χώρο με εντολή των γιατρών.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Πηγή: madata.gr