Ο πρώην υπουργός μεταφορών Κώστας Καραμανλής έκανε τις πρώτες δηλώσεις μετά τη παραίτησή του έχοντας το σκονάκι του. Του είχαν ετοιμάσει «σκονάκι» σε περίπτωση που τον πιέσουν οι δημοσιογράφοι τι να απαντήσει.

«Πάμε τώρα στο απαύγασμα της ξεφτίλας. Του γράψανε ένα κείμενο γιατί είναι δύσκολες οι ώρες, δεν μπορούσε να το πει, δεν έχουν όλοι αυτό το χάρισμα επικοινωνίας και από κάτω, το αποκαλύπτουμε εμείς σήμερα…Μέχρι να μας κόψουν θα τα λέμε όλα. Υπάρχουν σκονάκια στους πολιτικούς; Υπάρχει σκονάκι σε μια ανθρώπινη στιγμή που βγαίνει να απολογηθεί και να ζητήσει ένα συγγνώμη από τους 56 που πέθαναν και τους συγγενείς τους. Υπάρχει σκονάκι για το πώς θα διαχειριστεί τη δύσκολη ερώτηση; Το πιστεύετε αυτό;».

Με τον Τάσο Τεργιάκη να ξεσπάει: «Σκονάκι στον θρήνο, σκονάκι στην τραγωδία. Σκονάκι σε αυτό που θα έπρεπε να πει με δυο λέξεις παραιτούμαι, πάω σπίτι μου, δεν τα κατάφερα».

«Να πει φεύγει από την πολιτική. Όλοι όσοι κυβέρνησαν είναι τα ίδια μη το πω όπως το αισθάνομαι. Αυτή είναι η ξεφτίλα της ελληνικής πολιτικής. Αντί να μιλήσει ανθρώπινα γι’αυτό που έγινε στην ελληνική κοινωνία του έκαναν σκονάκια πώς να απαντήσει στις πιέσεις των δημοσιογράφων για να βγει όσο το δυνατό λιγότερο τσαλακωμένος. Αυτό τους ενδιαφέρει να βγουν το λιγότερο τσαλακωμένοι».

 

Oι συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή «κάρφωσαν» τον πρώην πλέον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών καθώς άθελά τους έβγαλαν στη φόρα το «σκονάκι» που χρησιμοποιήθηκε κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής.

Συγκεκριμένα, από το γραφείο Τύπου του Κώστα Καραμανλή μοιράστηκε ένα έγγραφο προς τους δημοσιογράφους σχετικά με την παράδοση παραλαβή του υπουργείου Υποδομών. Ωστόσο, ξέχασαν να βγάλουν τις υποδείξεις προς τον Κώστα Καραμανλή.

Το επίμαχο έγγραφο αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Αν γίνει οποιαδήποτε ερώτηση: Σας παρακαλώ πολύ, θα μου επιτρέψετε να μην πούμε τίποτα άλλο σήμερα».Μάλιστα υπάρχει και δεύτερο «sos» προς τον Κώστα Καραμανλή το οποίο γράφει: «Αν επιμείνουν: Σας παρακάλεσα να μείνουμε σε αυτά. Δεν είναι ώρα για λόγια. Ας σεβαστούμε τη μνήμη τόσων ανθρώπων που χάθηκαν».

Δείτε το «σκονάκι»:

Πηγή: madata.gr