Επιστροφή στην πατρίδα και επιστροφή στην κανονικότητα αντίστοιχα, για το ζευγάρι των Σέρβων και το Νοσοκομείο Λαμίας που τους φιλοξένησε για περισσότερες από 17 ημέρες στο πέτρινο κτίριο.

Η περιπέτεια των Σέρβων τουριστών ενός άνδρα 56 ετών και της συνομήλικης γυναίκας του, ξεκίνησε στις 7 Ιουλίου και μαζί τους ξεκίνησε μία μεγάλη περιπέτεια όσων ήρθαν σε επαφή, πράκτορες, ταξιτζήδες και υγειονομικό προσωπικό, σύμφωνα με όσα αναφέρει αναλυτικά το lamiareport.gr.

Το συγκεκριμένο ζευγάρι ήρθε για τις καλοκαιρινές του διακοπές με γκρουπ από τη Σερβία και αντί να απολαύσουν τις ομορφιές της Βόρειας Εύβοιας, απόλαυσαν τη φιλοξενία του Νοσοκομείου Λαμίας και του νέου ανακαινισμένου πέτρινου κτιρίου.

Είχαν φτάσει βέβαια στην Ελλάδα το Σάββατο 4 Ιουλίου, δύο ημέρες πριν κλείσουν τα Ελληνικά σύνορα για τους πολίτες της χώρας τους και είχαν καταλύσει σε ξενοδοχείο στην Αιδηψό.

Ο άνδρας παρουσίασε αδιαθεσία και επισκέφτηκε μαζί με τη σύζυγό του το Κέντρο Υγείας Αιδηψού, από όπου τους παρέπεμψαν στο Νοσοκομείο Λαμίας. Μάλιστα η μετάβαση τους από τη Βόρεια Εύβοια στο Νοσοκομείο Λαμίας έγινε με δύο ταξί προς και από το λιμάνι της Αρκίτσας, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Από τη στιγμή που τα τεστ βγήκαν θετικά, σήμανε συναγερμός στο Νοσοκομείο και στην Πολιτική Προστασία και φυσικά στη Γενική Διεύθυνση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΣτΕ, που ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου ιχνηλάτησης των επαφών των δύο Σέρβων και κυρίως του εντοπισμού όσων μεσολάβησαν μέχρι να φτάσουν στον ασφαλή χώρο του Νοσοκομείου.

Πηγή: thestival.gr