Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ άφησε σε νέο βίντεό του στο TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά, αναφέρθηκε στις 10 φιλεργατικές πολιτικές που υλοποίησε η κυβέρνησή του, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο σε μια «φήμη πως οι φιλεργατικές πολιτικές είναι οι αριστερές», όπως είπε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται τόσο στην ψηφιακή κάρτα εργασίας, την αύξηση του κατώτατου μισθού και τα προγράμματα κατάρτισης όσο και στη επέκταση των γονικών αδειών και των αδειών μητρότητας σε γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες.

O Μητσοτάκης στο TikTok

«Πρώτον, θεσπίσαμε την ψηφιακή κάρτα εργασίας για να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους από απλήρωτες υπερωρίες και από ανασφάλιστη εργασία. Δεύτερον, αναβαθμίσαμε την επιθεώρηση εργασίας σε ανεξάρτητη αρχή με ψηφιακούς ελέγχους και διασταυρώσεις για να βρούμε όσους εργοδότες δεν δηλώνουν τους εργαζομένους τους. Τρίτον, κάναμε το επίδομα ανεργίας, επίδομα εργασίας για ταχύτερη επανένταξη στην αγορά εργασίας. Τέταρτον επενδύουμε πάνω από 1 δισ. ευρώ για προγράμματα κατάρτισης 700.000 νέων εργαζομένων και ανέργων, ώστε να αποκτήσουν σύγχρονες δεξιότητες. Πέμπτον, θεσπίσαμε πλαίσιο δεοντολογίας και αυστηρές κυρώσεις για την σεξουαλική παρενόχληση αλλά και τον εκφοβισμό στην αγορά εργασίας. Έκτον επεκτείνουμε τις γονικές άδειες και την άδεια μητρότητας σε γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες. Δώσαμε για πρώτη φορά, το τονίζω, για πρώτη φορά, άδεια πατρότητας και προστατεύουμε από την απόλυση τον νέο πατέρα. Έβδομον, θεσπίσαμε το δικαίωμα στην τηλεργασία και την αποσύνδεση. Όγδοον, δώσαμε δικαιώματα συνδικαλιστικά στους εργαζόμενους σε πλατφόρμες και πρόσθετα δικαιώματα σε κούριερ και διανομείς φαγητού ντελίβερι. Ένατον, εξισώσαμε την αποζημίωση απόλυσης για τους εργατοτεχνίτες με τους υπολοίπους εργαζομένους. Και φυσικά δέκατον, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 20%, από 650 ευρώ σε 780 ευρώ! Είχα κι άλλα να σας λέω αλλά να μην σας κουράζω. Καλή Εργατική Πρωτομαγιά σε όλους και καλό μήνα».

@kyriakosmitsotakis_ 10 φιλεργατικές πολιτικές που έχουμε υλοποιήσει. #fyp #tiktokgreece ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

πηγή: thestandard.gr

Πηγή: madata.gr