Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το πρόγραμμα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να το ανακοινώσει την Παρασκευή.
Το πρόγραμμα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την τετραετία 2023-2027 παρουσιάζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Μίλησε για αύξηση συντάξεων 3-4%, για μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης κατά 30%, θα αυξηθούν οι μισθοί και ο κατώτατος θα φτάσει τα 950 ευρώ, αύξηση μισθών δημοσίων υπαλλήλων.

Ο πρώτος είναι η «παραγωγική Ελλάδα», με όλες τις εξαγγελίες για την οικονομία, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Με την οικονομία στην προμετωπίδα των δεσμεύσεών του, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε το προγραμματικό σχέδιο της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ, εφόσον κερδίσει τις εκλογές, το οποίο απλώνεται σε πέντε κεντρικούς άξονες.

Ο δεύτερος είναι η «κοινωνική Ελλάδα», με δράσεις που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών και στα θέματα Παιδείας και Υγείας. Σε αυτόν αναμένονται ειδικές αναφορές στην αξιοποίηση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο τρίτος άξονας είναι η «ψηφιακή και πράσινη Ελλάδα» και ο τέταρτος η «δίκαιη Ελλάδα», με θέματα ανισοτήτων, σχέσεων πολιτών – κράτους, δικαιοσύνης.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για την «ισχυρή Ελλάδα», που περιλαμβάνει την εξωτερική πολιτική, τη διεθνή εικόνα της χώρας, τα θέματα μετανάστευσης, την άμυνα και την εσωτερική ασφάλεια.

Την Παρασκευή ανακοινώνεται το ψηφοδέλτιο επικράτειας της ΝΔ.

Την Παρασκευή ανακοινώνεται το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Την Παρασκευή παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας το δικό του πρόγραμμα το οποίο θα βασίζεται σε τέσσερις άξονες που θα αφορούν μειώσεις τιμών, μισθούς αλλά και ρύθμιση χρεών.

Πρόκειται για την αύξηση μισθών, μείωση ΦΠΑ, πάγωμα των πλειστηριασμών για τρεις μήνες.

Την ίδια ημέρα παρουσιάζεται και το ψηφοδέλτιό επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ με πολλά γνωστά πρόσωπα και από την δημοσιογραφία.

Μερικά από αυτά θα είναι η Πόπη Τσαπανίδου, τον Ευάγγελο Αποστολάκη ενώ το τελευταίο διάστημα ακούγεται και το όνομα της Έλενας Ακρίτα. Ιδιαίτερη συζήτηση γίνεται και για την Λούκα Κατσέλη.

Επιπλέον, ονόματα θα είναι ο Όθωνας Ηλιόπουλος και της Ζαχαρούλας Τσιριγώτη.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr