Με στόχο τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης συνεχίζει τις προεκλογικές του ομιλίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση είναι πιθανό να προκύψει πολιτική «τερατογέννεση» με κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ και ΜΕΡΑ25. Απ’ την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο» επανέλαβε πως είναι δυνατό να σχηματιστεί κυβέρνηση χωρίς να χρειαστεί δεύτερη προσφυγή στις κάλπες αν στις 21 Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από το Αγρίνιο ισχυρή εντολή στην ΝΔ στις κάλπες της 21ης Μαΐου επιμένοντας στο χαρακτηρισμό της τερατογένεσης και στα σενάρια συγκρότησης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και Βαρουφάκη.

«Κάποιοι μας έφτασαν στο χείλος του γκρεμού και την τελευταία στιγμή αναγκάστηκαν να κάνουν μια θεαματική κωλοτούμπα, μας στοίχισε πολλά λεφτά 100δις και τώρα σκέφτονται να ξανακάνουν τα ίδια. Ένας τρόπος υπάρχει για να αποκρούσουμε αυτές τις σκέψεις. Πανίσχυρη ΝΔ στην κάλπη της 21ης Μαΐου».

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι είναι απολύτως εφικτή η συγκρότηση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ από την πρώτη Κυριακή και για αυτό το λόγο όπως είπε δεν είναι χαλαρή η ψήφος στην κάλπη της απλής αναλογικής.

«Το λέει αυτός που έχει φέρει ένα τέρας την κυβέρνησή του. Διεκδικώ μια κυβέρνηση μακράς πνοής και σταθερότητας και δε διεκδικώ μια κυβέρνηση που θα κρίνεται στην ανοχή ενός κόμματος του 3%».

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό 21 ημέρες πριν τις εκλογές

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας ανταλλάσσουν σφοδρά και για το κυβερνητικό τους πρόγραμμα.

«Άκουσα τον κ. Τσίπρα πάλι από τη Χίο να λέει ότι αυτή η τετραετία ήταν τέσσερα χαμένα χρόνια. Αλήθεια; Με τους καλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης από εκεί που ήμασταν ουραγοί, με χαμηλότερους φόρους από εκεί που είχαμε υψηλότερους φόρους, με ρεκόρ επενδύσεων, στον τουρισμό», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο κ Μητσοτάκης έχει επιλέξει δίπλα στην αισχροκέρδεια των ιδιωτών να υπάρχει και μια κρατική αισχροκέρδεια. 5,5 δις σε ετήσια βάση στη ΔΕΘ. Είναι σχεδόν τα μισά από αυτά που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης για απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους και σε εταιρείες που φτιάχτηκαν σε τρεις μέρες. Κι όταν αυτοί που έχουν δώσει 10 δις σε απευθείας αναθέσεις είναι ύβρις να ρωτάνε που θα βρεις για μισθούς και για τα νοσοκομεία».

Ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχτηκε ευθέως ότι η επιλογή του να είναι υποψήφιος στις Σέρρες, εκεί όπου εκλέγεται και ο πρώην Υπουργός μεταφορών Κώστας Καραμανλής ήταν όπως είπε για να μην ξεχαστεί η τραγωδία των Τεμπών και οι ευθύνες για τον παράνομο διορισμό του σταθμάρχη της Λάρισας.

«Για να μην ξαναπροκύψει δεν πρέπει να ξαναξεχάσουμε. Και ένα γεγονός που δεν έγινε 2 χρόνια πριν έγινε 40 μέρες πριν. Και οφείλει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης, ποιος το έκανε το ρουσφέτι και ποια είναι η αιτία να έχει υποψήφιο τον υπουργό που παραιτήθηκε 40 μέρες πριν. Παραιτείσαι κάτω από το βάρος της κοινής γνώμης και είσαι υποψήφιος μετά;».

«Ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας»

Επιμένει στο ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας ο Νίκος Ανδρουλάκης γιατί και οι δύο είναι οι πρωταγωνιστές των προβλημάτων της χώρας όπως είπε.

«Γι’ αυτό ζητώ ισχυρό εντολή για να έχουμε σταθερότητα και πρόοδο από την πρώτη Κυριακή με προγραμματικές συγκλίσεις και όχι να βάζουν ψευδεπίγραφα διλήμματα».

«Γελοιότητα», χαρακτηρίζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας τα περί ψήφου ανοχής  Βουλευτών του ΚΚΕ σημειώνοντας ότι κάθε επόμενη κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη.

«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να καταδικαστεί η ΝΔ που κυβερνά, αλλά κυρίως να καταδικαστεί η πολιτική της, που στα “χοντρά” ζητήματα ταυτίζεται με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ».

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr