Ξεκινά και επίσημα από το απόγευμα με τη θυροκόλληση του προεδρικού διατάγματος για τη διάλυση της βουλής και επίσημα η έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο πρωθυπουργός νωρίτερα στη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι οι εκλογές γίνονται στο τέλος της τετραετίας σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει.

Μετά τη συνάντηση με την κ. Σακελλαροπούλου στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στόχος της χώρας είναι η εξασφάλιση της επενδυτικής βαθμίδας κάτι που προϋποθέτει πολιτική σταθερότητα.

Την επόμενη Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το πρόγραμμα θα έχει άξονα οικονομικό, για την παραγωγική Ελλάδα αλλά και για τους μισθούς.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου για την διάλυση της Βουλής

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετέβη στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου στην πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για να ζητήσει διάλυση της Βουλής.

«Κυρία Πρόεδρε, έχω τη χαρά να σας παραδώσω την πράξη του υπουργικού συμβουλίου με την οποία εισηγούμαστε την διάλυση της βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών την 21 Μαΐου, σε τέσσερις εβδομάδες από τώρα. «Να μείνουμε μακριά από τοξικότητες και ακραίες συμπεριφορές και δεν νομίζω ότι ταιριάζουν στο γενικότερο κλίμα των καιρών.  Αλλά δεν νομίζω είναι εναρμονισμένες αυτές οι συμπεριφορές με την συνολική διάθεση της κοινωνίας. Τέλος να ευχηθώ η προεκλογική περίοδος να γίνει εφαλτήριο για την μέγιστη δυνατή συμμετοχή των πολιτών στην μεγάλη δημοκρατική διαδικασία που είναι οι εθνικές εκλογές»,

»Απευθύνομαι ιδιαίτατα στην νέα γενιά και στα παιδιά που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά. Η συμμετοχή τους στις εκλογές είναι ένα στοίχημα για όλους μας και αυτοί είναι καλύτερο να συμμετέχουν στις αποφάσεις που θα ληφθούν για το δικό τους μέλλον παρά να επιλέξουν την αποχή».

Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Μετά τη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα του, στο οποίο έθεσε αρκετά θέματα στο τραπέζι, αλλά με την οικονομία στο πρώτο πλάνο.

«Συμπολίτες μου,

Μόλις παρέδωσα στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας την Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία εισηγούμαι και επισήμως τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών την Κυριακή 21 Μαΐου. Με την ουσιαστική ολοκλήρωση, δηλαδή, της πρώτης μας κυβερνητικής θητείας, όπως εξαρχής είχα δεσμευτεί και όπως πράγματι συμβαίνει.

Γνωρίζετε καλά τις αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις που πέρασε και ξεπέρασε αυτά τα χρόνια η πατρίδα μας: πρώτα, τις μεταναστευτικές εισβολές στον Έβρο. Μετά, την παγκόσμια πανδημία. Αργότερα, τον πόλεμο στην Ουκρανία. Την ενεργειακή έκρηξη και τη διεθνή ακρίβεια. Και, καθημερινά, τις εθνικές προκλήσεις ενός απρόβλεπτου γείτονα όπως η Τουρκία.

Απέναντι σε όλα αυτά, η οικονομία και η κοινωνία μας έμειναν όρθιες.

Σε 4 χρόνια, παρά τις δυσκολίες, έγιναν πολλά. Όμως, μένουν να γίνουν πολλά περισσότερα. Ξέρω ότι, παρά τα θετικά βήματα, οι μισθοί στη χώρα μας παραμένουν ακόμη χαμηλοί. Η δημόσια υγεία έχει ακόμη πληγές να γιατρευτούν. Το κράτος μας πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματικό. Οι νέοι μας πρέπει να βρουν μεγαλύτερη φροντίδα. Αυτές, ακριβώς, θα είναι οι προτεραιότητές μας στη νέα μας θητεία.

Η Ελλάδα πρέπει επίσης να εδραιωθεί ως γεωστρατηγική και ενεργειακή δύναμη. Θωρακίζοντας τα σύνορά της από το μεταναστευτικό αλλά και από κάθε άλλον κίνδυνο. Και δυναμώνοντας τη φωνή της, που πλέον ακούγεται παντού: στο αμερικανικό Κογκρέσο, στις Βρυξέλλες αλλά και σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες. Πιστέψτε με, γνωρίζω καλά τις δυσκολίες αλλά και τις επιτυχίες που είχαμε σε αυτό το πεδίο.

Τα παραπάνω αποκτούν ξεχωριστή σημασία σ’ έναν αβέβαιο και ασταθή πλανήτη. Μπορεί τα δύσκολα να φαίνονται πίσω μας, όμως σας διαβεβαιώνω: οι δυσκολίες δεν θα λείψουν. Συνεπώς, η πολιτική σταθερότητα γίνεται εθνική αναγκαιότητα και η τροχιά της προόδου μόνος δρόμος για την πατρίδα. Άρα και καθοριστικό κριτήριο για την ψήφο μας αύριο».

Υπολογίζεται πως μέχρι τις 6 το απόγευμα θα θυροκολληθεί το διάταγμα της διάλυσης της Βουλής.

Η «Ελληνική λύση» και τα δημοσιεύματα

Αναφορικά με δημοσιεύματα που αφορούσαν το κόμμα «Ελληνική Λύση» και έλεγαν πως βουλευτές του συνομιλούσαν με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να σπάσουν τη γραμμή πως το κόμμα του κ. Βελόπουλου δεν συνεργάζεται για τη συγκρότηση κυβέρνησης με κανέναν. Σε αυτό το πλαίσιο η «Ελληνική Λύση» λέει πως οι βουλευτές που αναφέρονται τα δημοσιεύματα θα κατέβουν στις εκλογές σε διαφορετική εκλογική περιφέρεια από αυτήν που ανήκουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι βουλευτές ήταν ο Αντώνης Μυλωνάς, η κ. Αλεξοπούλου και ο κ. Αβδελάς.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr