Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023. 

Ήδη στη χθεσινή συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι στόχος είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ, στο τέλος της τετραετίας, καθώς και η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 για τις οικογένειες με παιδιά.

“Τα άλματα απαιτούν στέρεα θεμέλια. Είναι τα θεμέλια που βάλαμε την πρώτη τετραετία της Νέας Δημοκρατίας. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει σε μία τετραετία”, είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της τετραετίας η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με πρωτοφανείς προκλήσεις.  

Παραγωγική Ελλάδα

“Η ανάπτυξη είναι το θεμέλιο στο οποίο χτίζεται η οικονομική μας πολιτική. Ήταν σχεδόν δύο φορές μεγαλύτερη από τη μέση ανάπτυξη της Ευρωζώνης την τελευταία τετραετία… Η διαφύλαξη της δημοσιονομικής σταθερότητας αποτελεί όρο απαράβατο για να μην βρεθεί η χώρα αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας. Αυτή την ανάπτυξη την πετύχαμε πρωτίστως μέσα από επενδύσεις. Η χώρα κατάφερε για πρώτη φορά να παράξει πρωτογενές πλεόνασμα, παρά τις μειώσεις των φόρων”. 

“Είχαμε δεσμευθεί ότι θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό. Ήταν 650 ευρώ και σήμερα είναι 780. Σκοπός μας είναι να φτάσει τουλάχιστον τα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας”, συνέχισε ο Πρωθυπουργός. 

Αναφερόμενος στον τουρισμό, τόνισε ότι: “Βρεθήκαμε μπροστά στο φάσμα της απόλυτης κατάρρευσης του τουρισμού την περίοδο της πανδημίας. Τολμήσαμε μία σειρά από πρωτοβουλίες και το 2022 να είναι χρονιά ρεκόρ εσόδων και το 2023 να είναι ακόμα καλύτερο. Αυτό δεν έτυχε, πέτυχε. Πιστεύω ότι το 2023 θα μας δώσει μία πρόγευση από το τι μπορούμε να πετύχουμε”. 

Οικονομικοί στόχοι για την επόμενη τετραετία

1.Διπλάσιος ρυθμός ανάπτυξης της ΕΕ
2.Η ανεργία μπορεί να φτάσει στο 8% το 2027
3.Αύξηση εξαγωγών στο 60% του ΑΕΠ
4.Αύξηση μεριδίου μεταποίησης στο 15% του ΑΕΠ
5.12μηνη τουριστική περίοδος και δημόσια έσοδα από τον τουρισμό τα 30 δισ. ευρώ ετησίως
6. Αύξηση μισθών κατά 25% την επόμενη τετραετία
7. Νέες αυξήσεις στις συντάξεις 3 – 4%
8. Αύξηση μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων από 1η Ιανουαρίου του 2024

πηγή: newsit.gr

Πηγή: madata.gr