Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει αρχίσει. Τα επιτελεία των κομμάτων σχεδιάζουν την προεκλογική τους στρατηγική, ενώ οι αρχηγοί έχουν αρχίσει ήδη τις εξορμήσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και από τη Θεσσαλία μιλώντας σε τοπικό ραδιόφωνο επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι ο χρόνος κυλάει αντίστροφα μέχρι την προκήρυξη των εκλογών για τις 9 Απριλίου.

«Ο αγώνας συνεχίζεται ακάθεκτος. Όπως έχω πει πολλές φορές θα έχουμε εκλογές κάποια στιγμή την άνοιξη, οπότε ουσιαστικά έχουμε μπει στην τελική ευθεία», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Στον Πλατύκαμπο ζήτησε τη στήριξη των πολιτών για μια δεύτερη τετραετία.

«Θα τηρήσουμε τη συμφωνία αλήθειας την οποία είχαμε υπογράψει, θα την τηρήσουμε και την επόμενη τετραετία γιατί θέλω να ξέρετε ότι προσβλέπω πολύ στη δικιά σας στήριξη. Προσβλέπω στη στήριξη των παλιών και νέων φίλων της ΝΔ», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρώτος του σταθμός ήταν η 110 Πτέρυγα Μάχης, στη συνέχεια επισκέφτηκε πάρκο καινοτομίας, το μεσημέρι παρουσίασε το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΝΔ για τη Θεσσαλία και απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης για το «Market Pass» με πόρους από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι στις εκλογές θα είναι πρώτο κόμμα.

«Την τελική απάντηση θα μας τη δώσει σε λίγες βδομάδες, αυτή την άνοιξη που λέει και ο κ. Πρωθυπουργός όταν θέλει να κάνει μία δήλωση που να κάνει εντύπωση, με την ετυμηγορία του και θα αποφασίσει για το πώς θέλει να προχωρήσει η χώρα την επόμενη μέρα», δήλωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Μετωπική ήταν η σύγκρουση στο πρώτο debate μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου και της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου. Μεταξύ άλλων κοντραρίστηκαν και για το μεταναστευτικό με αφορμή παλαιότερες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τα σύνορα στη θάλασσα

«Θα ξαναφήσετε στη θάλασσα του Αιγαίου που ελπίζω να έχετε συνειδητοποιήσει ότι έχει σύνορα τους λαθροδιακινητές να παίζουνε με τις ζωές ανθρώπων;», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Θα παρακαλέσω πολύ κ. Οικονόμου όπως και όλους όσους μας παρακολουθούν να κάνουν μια αναζήτηση στο Google, να βάλουνε ”η θάλασσα δεν έχει σύνορα, Αλέξης Τσίπρας” και να ακούσουν όλη τη δήλωση διότι δεν είναι αυτό το απόσπασμα το οποίο πιάσατε εσείς, αυτό που είχε πει ο τότε πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας», ανέφερε η Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ απάντησε με βίντεο, στο οποίο αναφέρεται: «Βρήκαμε κι εμείς εύκολα το βίντεο. Αλέξης Τσίπρας Σεπτέμβριος 2015 «Μας κάνανε κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα. Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;» Βγάλαμε συμπέρασμα. ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ».

Το κλίμα είναι ήδη σαφώς προεκλογικό.

Δεν «βλέπει» ντιμπεϊτ η Ν.Δ. έως τις 9 Απρίλιου

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, δεν αναμένεται η διεξαγωγή ενός τηλεοπτικού ντιμπεϊτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Το σκεπτικό πίσω από αυτή την απόφαση είναι ότι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν αναμετρηθεί σκληρά μέσα στην Βουλή αρκετές φορές.

Μάλιστα, οι πολιτικοί διαξιφισμοί έχουν φθάσει μέσα σε αυτή την τετραετία περίπου 50 τον αριθμό.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr