Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το κείμενο του Εφημέριου του Αγίου Ελευθερίου

στη Θέρισσο, π. Αμφιλόχιου, που μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «δυσσεβή – ανίερα και παμβέβηλα μέτρα του Αντίχριστου σε βάρος της Θείας Λατρείας» αναφορικά με τους περιορισμούς στον αριθμό των ατόμων που ισχύουν στους ιερούς ναούς για τον κορονοϊό, ενώ υποστηρίζει πως η Μεγάλη Ιερά Σύνοδος που έγινε πριν από έναν χρόνο στο Κολυμπάρι Χανίων «επέτρεψε στο διάβολο να αιματοκυλήσει τη γη» και «δεν άφησε τίποτα όρθιο από όσα άγια και ιερά παραλάβαμε».

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο ιερέας επιβεβαιώνει τα όσα αναφέρει στο κείμενο του, προσθέτοντας μάλιστα πως «για την εκκλησία δεν είναι το μείζον η ζωή, αλλά…η αθανασία»!

«Στην εκκλησία δεν είναι το μείζον η ζωή. Το μείζον είναι η αθανασία και η αθανασία είναι κάτι που μας το προσφέρει η χάρη του Θεού καθώς την εμπιστευόμεθα».

Υπενθυμίζεται πως ο εφημέριος του Αγίου Ελευθερίου εξακολουθεί να τελεί τις θείες λειτουργίες και τις ακολουθίες κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών στον ιερό ναό, παρά την άρση των περιοριστών μέτρων, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις τόσο στους κατοίκους της περιοχής όσο όμως και στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης. Κάτοικοι της περιοχής μάλιστα φοβούνται μήπως ο ιερέας τους αφορίσει.

“Θα παρακαλούσα τον όποιον άνθρωπο καλής πίστης να μην βάλει πρωταρχικό το δικό του θέλημα αλλά να θέσει ως πρωταρχικό το θέλημα του Θεού. Ο καθένας μας θέλει να λειτουργηθεί. Γιατί δεν ρωτάει πρώτα αν είναι συνθήκες αυτές για να λειτουργηθούμε. Πόσοι άνθρωποι θα λειτουργηθούν; Οι προνομιούχοι; Και ποιοι θα είναι οι προνομιούχοι; Και πως θα μπουν στο ναό; Λαμβάνοντας μέτρα κοσμικά; Δεν είναι εις βάρος του μυστηρίου αυτά; Γιατί λοιπόν να δεχθούμε μια τέτοια υποτίμηση του μυστηρίου;” σημείωσε ο π. Αμφιλόχιος.

Για τα κείμενά του που μιλούν για τον «διάβολο» και το «αιματοκύλισμα», ο π. Αμφιλόχιος επισήμανε πως «από που και ως που δεν έχει κάποιος το δικαίωμα να διατυπώνει μια άποψη; Επειδή είναι κληρικός ή επειδή είναι θεολόγος; Από ποιον πρέπει να πάρει άδεια;» αναρωτήθηκε ο ίδιος.

Ο π. Αμφιλόχιος τόνισε πως θα ανοίξει ξανά το ναό για τους πιστούς μόλις αρθούν πλήρως οι περιορισμοί για τους χώρους λατρείας. Υπενθυμίζεται πως την επίλυση του θέματος έχει αναλάβει προσωπικά ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο οποίος καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου το ζήτημα να λυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα.

Πηγή: thestival.gr