Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κούρσα για την διεκδίκηση της ηγεσίας του Κίνηματος Αλλαγής, με φόντο την δημοσκοπική ανάκαμψη του κόμματος που καταγράφεται στις μετρήσεις.

Με κόντρες για τις δημοσκοπήσεις και διαξιφισμούς μεταξυ των υποψηφίων κoρυφώνεται η προεκλογική κούρσα των 6 για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Κατά των «προοδευτικών συγκυβερνήσεων» τάχθηκε για μια ακόμη φορά ο Ανδρέας Λοβέρδος σε ομιλία του στον Κορυδαλλό. «Όποιος θέλει να καταδικάσει αυτόν τον χώρο μιλά για προοδευτικές ή άλλες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις όποιος θέλει να υπερασπιστεί το παρελθόν της δημοκρατικής παράταξης λέει ΠΑΣΟΚ» σημείωσε.

Αύξηση του κατώτατου μισθού και ουσιαστικές παρέμβασεις από το κράτος για ακρίβεια και κόκκινα δάνεια ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συναντήθηκε και με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών.

Πάντως από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού καταγγέλλονται εξωθεσμικές παρεμβάσεις στην εσωκοοματική διαδικασία από παράγοντες της δεξιάς.

Στόχος να ξαναγίνουμε μια ισχυρή κυβερνητική δύναμη απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τόνισε από τα Χανιά ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Το στοίχημά μου είναι να ενώσω την παράταξη και να την μεγαλώσω ώστε ο λαός στις επόμενες βουλευτικές εκλγοές να μη νιώθει εγκλωβισμένος μεταξύ του ελιτισμού του κ. Μητσοτάκη και του λαϊκισμού και της δημαγωγίας του κ. Τσίπρα» ανέφερε.

«Όσο αθρόα είναι η συμμετοχή στις εκλογές τόσο περισσότερο το αποτέλεσμα θα το καθορίσει η κοινωνία» υπογράμμισε ο Χάρης Καστανίδης, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε πως «το πώς θα εξελιχθούν οι εκλογές και πώς θα εξελιχθούν οι συμμαχίες μετά δεν είναι για την ώρα».

«Όχι σε συζητήσεις για τη διανομή εξουσίας με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ» επανέλαβε σε ομιλία του στο Περιστέρι ο Παύλος Χρηστίδης.

Πηγή: madata.gr