Μακραίνει η λίστα των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα που είναι θετικοί στον νέο κορωνοϊό. Παράλληλα σε κομβικά νοσοκομεία στα ΤΕΠ φαίνεται να μην τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

Σε 90 ανέρχονται πλέον οι υγειονομικοί που είναι θετικοί στον SARS-CoV-2, καθώς στη λίστα προστέθηκαν μια εργαζόμενη στον τομέα καθαριότητας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και μια ειδικευόμενη γιατρός στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) από τους 90 υγειονομικούς, οι 62 είναι ασυμπτωματικοί και μάλιστα σε κάποιους εξ αυτών που έγινε και δεύτερο τεστ αυτό βγήκε αρνητικό.

ΤΕΠ χωρίς επαρκή μέτρα ασφαλείας

Παράλληλα η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι σε δύο κομβικά δημόσια νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό, το «Αττικό» και αυτό του Ρίου στην Πάτρα, στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

«Στο Αττικό Νοσοκομείο σε ημέρες εφημερίας εξετάζονται 700 με 1.000 ασθενείς. Στα εξεταστήρια υπάρχουν πάρα πολλοί ασθενείς στην αναμονή στους διαδρόμους. Τα περιστατικά κορωνοϊού ύποπτα και διεγνωσμένα εξετάζονται δίπλα στον ίδιο διάδρομο σε εξεταστήρια που χωρίζονται με καρέκλες μεταλλικές από τα εξεταστήρια των γενικών περιστατικών», λέει ο πρόεδρος τη Ομοσπονδίας κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Και προσθέτει ότι «στην είσοδο των ΤΕΠ χωρίζουν με νάιλον το χώρο για περιστατικά κορωνοϊού και τα γενικά περιστατικά που περιμένουν κατά δεκάδες στην αναμονή».

Όμοια κατάσταση σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ επικρατεί και στο Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα, όπου δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας καθώς «τα εξεταστήρια περιστατικών κορωνοϊού και τα εξεταστήρια για γενικά περιστατικά να είναι στον ίδιο διάδρομο και να τα χωρίζει ένα παραβάν εκλογικού κέντρου».

Πηγή: protothema.gr 

Πηγή: thestival.gr