Την ευρεία συναίνεση που για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια έφερε στο πολιτικό σκηνικό η πανδημία του κορωνοϊού επισφραγίζει η επικοινωνία που θα έχουν το απόγευμα (στις 18.00) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αρχηγό της αξιωματικής Αλέξης Τσίπρας και μια ώρα αργότερα (στις 19:00) με την Φώφη Γεννηματά

Για λόγους συμβολικούς και οι δύο επικοινωνίες ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν με βιντεοκλήση προκειμένου να ενισχυθεί το μήνυμα προς τους πολίτες «Μένουμε σπίτι».

Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση είχε ο κ. Τσίπρας και το Μέγαρο Μαξίμου αποδέχθηκε το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μετέφερε ο διευθυντής του γραφείου του Καλογήρου στον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη.

Στις προθέσεις του πρωθυπουργού είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, να ενημερώσει όλους τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, όπως θα κάνει και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Θα τους καλέσει ταυτόχρονα να συμβάλλουν κι εκείνοι στην προσπάθεια που καταβάλλεται από την κυβέρνηση, τις υγειονομικές αρχές, την Πολιτική Προστασία και όλους τους φορείς της Πολιτείας για να αναχαιτιστεί η επέλαση της πανδημίας.

Στην κυβέρνηση βλέπουν με ικανοποίηση τη στάση που ακολουθεί η αντιπολίτευση. Ιδιαιτέρως θετική εντύπωση, λένε αρμόδιες πηγές, ότι έκανε το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε μέσω του Instagram το δικό του μήνυμα υπέρ του «μένουμε σπίτι».

«Αυτές τις μέρες περιορίζουμε όσο είναι δυνατόν τις μετακινήσεις μας. Βγαίνουμε από το σπίτι μόνο όταν είναι απαραίτητο», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Δουλεύουμε και επικοινωνούμε αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. Δε σταματάμε τις συνεργασίες ούτε τις συσκέψεις με τους συνεργάτες μας. Ας είναι καλά το Skype…», πρόσθεσε.

«Και το κυριότερο», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αξιοποιούμε τον χρόνο για κάτι πολύτιμο που συνήθως οι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας δε μας επιτρέπουν. Να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά και να περάσουμε δημιουργικά περισσότερες ώρες με τους δικούς μας ανθρώπους».

Ο κ. Τσίπρας συνοδεύει την ανάρτηση του με δυο φωτογραφίες από την οικία του, μία στην οποία περνάει χρόνο με τον γιο του και την άλλη που τον δείχνει να εργάζεται.

Πηγή: thestival.gr