Στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που έχει τεθεί σε εφαρμογή στην Αττική, έδωσε ο Βασίλης Κικίλιας στους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Η ενημέρωση των κομμάτων έγινε από τον υπουργό Υγείας, την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως σήμερα σε όλη τη χώρα λειτουργούν 1.483 κλίνες ΜΕΘ: 1.222 στα δημόσια νοσοκομεία, 220 στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και 41 στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Εξ’ αυτών, οι 891 είναι ΜΕΘ-COVID και οι 592 ΜΕΘ non Covid.

Σχεδόν οι μισές κλίνες ΜΕΘ -729 συγκεκριμένα- βρίσκονται στην Αττική. Εξ’ αυτών, οι 427 είναι ΜΕΘ-COVID και οι 302 ΜΕΘ non Covid.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ιδιωτικός τομέας έχει διαθέσει στο ΕΣΥ τις 174 από τις 233 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει στην Αττική, δηλαδή τρεις στις τέσσερις ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα στην Αττική βρίσκονται ήδη στη διάθεση του ΕΣΥ. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 59 κλίνες ΜΕΘ στην Αττική που έχει κρατήσει ο ιδιωτικός τομέας, οι 56 είναι σήμερα κατειλημμένες. Δηλαδή, μόνο τρεις κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα είναι σήμερα κενές στο λεκανοπέδιο.

Στη συνέχεια, η κα Θεοδωρίδου ενημέρωσε για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης και ο κ. Τσιόδρας για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

enikos

Πηγή: madata.gr