Εικοσιτετράωρα αγωνίας στην Αταλάντη, μετά την ανακοίνωση για τα τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού στη Λαμία, ένα εκ των οποίων είχε άμεση σχέση με την Λοκρική πρωτεύουσα.

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (8/6) κλιμάκιο από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, βρέθηκε στην Αταλάντη και με τη βοήθεια της Αστυνομίας πραγματοποίησε ιχνηλάτηση των επαφών του 28χρονου, ο οποίος μαζί με την οικογένειά του επέστρεψε στο τέλος Μαΐου από την Αμερική και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό την Κυριακή (7/6).

Ο 28χρονος αν και όφειλε να περιοριστεί για 14 ημέρες στο σπίτι του, φέρεται να είχε αρκετές επαφές στην κωμόπολη μέχρι τις 31 Μαΐου, όταν και αποφάσισε να ανεβεί Λαμία στο σπίτι του παππού του, ο οποίος μαζί με τη γιαγιά και τη μητέρα του, επίσης νοσεί από covid-19.

Σε αυτή τη φάση και χωρίς να έχουν ξεκινήσει τα τεστ, 14 άτομα, όλοι φίλοι του 28χρονου, έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, και προληπτικά μαζί οι οικογένειές τους. Οι οδηγίες από τον ΕΟΔΥ κάνουν λόγο για παραμονή στο σπίτι μέχρι τις 14 Ιουνίου, καθώς η τελευταία επαφή του 28χρονου στην Αταλάντη ήταν στις 31 Μαΐου. Κανείς πάντως δε φέρεται να έχει εκδηλώσει κάποια συμπτώματα, ωστόσο η ανησυχία σε ολόκληρο το Δήμο Λοκρών είναι διάχυτη και δικαιολογημένη, καθώς και οι επαφές του 28χρονου με τη σειρά τους ήρθαν σε επαφή με άλλους ανθρώπους στη δουλειά και στο σπίτι.

Τα τεστ, από συνεργείο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αταλάντης, ξεκινούν την Τρίτη 9 Ιουνίου και μέσω Γ.Ν. Λαμίας θα πηγαίνουν στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στην Αθήνα. Σύμφωνα και με τη μέχρι τώρα εμπειρία, τα πρώτα αποτελέσματα δύσκολα θα έχουν ανακοινωθεί ως το βράδυ της ίδιας ημέρας και πιθανότατα η αγωνία θα διατηρηθεί μέχρι και την Τετάρτη.

Μέσα σε όλα τα ανησυχητικά των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με το lamiareport.gr, το απόγευμα της Δευτέρας υπήρχε και μια αισιόδοξη νότα, από τα αποτελέσματα πέντε δειγμάτων σε «ύποπτα» περιστατικά που συγκεντρώθηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας και ήταν όλα αρνητικά.

Την ίδια ώρα στη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας εξακολουθούν και νοσηλεύονται ο 86χρονος μαζί με την 57χρονη κόρη του, ενώ ο 28χρονος μαζί με την 80χρονη γιαγιά του νοσηλεύονται σε θαλάμους αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Πηγή: thestival.gr