Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Πέτρου Τατσόπουλου και του Γιάννη Καλλιάνου με αφορμή την τοποθέτηση του συγγραφέα για τη σειρά Άγιος Παΐσιος που προβάλλεται στο Mega.

Η ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου με τη λέξη αποβλάκωση για το σήριαλ με τον Άγιο Παΐσιο, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από Μητροπολίτες.  

Μάλιστα και ο Γιάννης Καλλιάνος πήρε θέση αντιδρώντας έντονα, λέγοντας μεταξύ άλλων: «είστε άθεος κ. Τατσόπουλε, δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτή σας την επιλογή και φυσικά δεν θα σας έκρινα ποτέ γι’ αυτό». 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

«Κ. Τατσόπουλε, όλοι εμείς που πιστεύουμε στον Χριστό θεωρήσαμε εκπληκτική τη σειρά του Mega που αναφέρεται στη βιογραφία του Αγίου Παϊσίου. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεώρησαν τη συγκεκριμένη σειρά και πολλοί άλλοι τηλεθεατές που δηλώνουν ακόμη και Άθεοι.

Με λύπη μου διάβασα πως αναφέρατε ότι η συγκεκριμένη σειρά του Mega σκοπό έχει την αποβλάκωση των Ελλήνων.

Σας απαντώ: Μάλλον ξεχνάτε, και είναι πολύ λυπηρό, σε ποια χώρα γεννηθήκατε, ποιες είναι οι παραδόσεις της, ποια είναι τα ήθη και τα έθιμά της και ποια είναι η Θρησκεία του 90% των πολιτών της.

Συγχαρητήρια λοιπόν, στο Mega! Δεν είναι τυχαίο κ. Τατσόπουλε πως το έργο που αναφερόταν στη ζωή του Αγίου Νεκταρίου (το καλοκαίρι) έσπασε κάθε ρεκόρ στους κινηματογράφους και πως αυτή η σειρά που αναφέρεται στον Άγιο Παΐσιο έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης στην Ελληνική τηλεόραση.

Είστε Άθεος κ. Τατσόπουλε, δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτή σας την επιλογή και φυσικά δεν θα σας έκρινα ποτέ γι’ αυτό. Το ίδιο όμως, θα συμβούλευα να κάνετε και εσείς, να μην κρίνετε δηλαδή αρνητικά και να μην βγάζετε μένος για την πίστη των συνανθρώπων σας. Δεν σας τιμά αυτό».

«Γιάννη μου. Θα ξαναμπείς στη Βουλή»

Άμεση ήταν η απάντηση του Πέτρου Τατσόπουλου ο οποίος σε ανάρτησή του ανέφερε: «Βρε Γιάννη μου. Βρε χρυσό μου παιδί. Θα ξαναμπείς στη Βουλή. Μην κάνεις έτσι. Μου ραγίζεις την καρδιά».

Τατσόπουλος: Τα θαύματα του Παϊσίου είναι ένα παραμύθι – Ο Μεσαίωνας δεν θα περάσει

Πηγή: madata.gr