Σε μια απίστευτη αποκάλυψη για τον γιατρό της της 14χρονης Γωγώς στην Επανομή η οποία κατέληξε έπειτα από τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου για να αντιμετωπίσει την παχυσαρκία της έπειτα από μπουλινγκ που δεχόταν στο σχολείο όπως κατήγγειλε ο πατέρας της προέβη από τη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. 

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη ο κ. Κοντοζαμάνης υποστήριξε ότι ενώ ως γνωστόν ο ίδιος ιατρός είχε καταδικαστεί πριν από εννέα χρόνια για θάνατο άλλου ασθενούς εξ αμελείας, η εισαγγελία ουδέποτε ενημέρωσε τον ιατρικό σύλλογο για την καταδικαστική απόφαση ώστε να πράξει τα δέοντα.

Ο κ. Κοντοζαμάνης πρόσθεσε πως από μόνη της πάντως η καταδικαστική απόφαση δεν είναι λόγος αν δεν συντρέχουν κι άλλες προϋποθέσεις για αυτόματη ανάκληση της άδειας άσκησης επαγγέλματος του ιατρού. 

Σχολιάζοντας την απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού ο κ. Τριανταφυλλίδης δήλωσε: 

«Ασύλληπτο και αδιανόητο. Ο Υπουργός Υγείας της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν απαντά στο ερώτημα αν θα έπρεπε να χειρουργεί εν έτει 2021 ο καταδικασθείς, με αμετάκλητη εφετειακή απόφαση, γιατρός που χειρούργησε την αδικοχαμένη Γωγώ. Μένω άναυδος.

Προσπαθώ να συνειδητοποιήσω την απάντηση ενός Υπουργού που χωρίς να ορρωδεί, χωρίς να ντρέπεται, ανακοινώνει στην Εθνική Αντιπροσωπεία ότι η αμετάκλητη δικαστική απόφαση σε βάρος του γιατρού το 2012 δεν έχει ακόμη αποσταλεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης εν έτει 2021. Το τείχος της ανοσίας του κυνισμού με ξεπερνά. Αδυνατώ να συλλάβω την απάντηση του Υπουργού ως σοβαρού εκπροσώπου της ελληνικής Πολιτείας. Θλίβομαι και απολογούμαι στους γονείς γι’ αυτήν την απάντηση του Υπουργού της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Είναι συγκλονιστική η ομολογία του κ.Κοντοζαμάνη ότι έπρεπε να κατατεθεί η ερώτησή μου για το τραγικό γεγονός του θανάτου της 14χρονης Γωγώς για να ασχοληθεί το Υπουργείο Υγείας με τη συγκεκριμένη υπόθεση». 

Πηγή: madata.gr