Αποτελεί ακραίο σημείο διαπλοκής της πρώην κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της ολιγαρχίας, ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε και ψηφίστηκε ο νέος ποινικός κώδικας, δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής.
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είχε κληθεί να δώσει σήμερα συμπληρωματική κατάθεση στο πλαίσιο της έρευνας που αφορά καταγγελίες του σχετικά με την μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα με το νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ το 2019.
Συγκεκριμένα, εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου, δήλωσε:

 Έδωσα σήμερα διευκρινίσεις που μου  ζητήθηκαν από την εισαγγελική αρχή σχετικά με το ζήτημα της ψήφισης του νέου Ποινικό κώδικα και θέλω να σας αναφέρω ότι όσα είχα πει την προηγούμενη φορά στην κατάθεσή μου, ισχύουν απολύτως. 

Αποτελεί ακραίο σημείο διαπλοκής της πρώην κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της ολιγαρχίας, ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε και ψηφίστηκε ο νέος ποινικός κώδικας και θέλω να επαναλάβω και αυτό:  Ορισμένοι οι οποίοι οργάνωσαν και μεθόδευσαν αυτή την διαδικασία να μην κρύβονται πίσω από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, γιατί όσο προσπαθούν να κρύβονται, τόσο αποκαλύπτονται οι ευθύνες τους.

Δημοσιογράφος: Αναφερθήκατε σε συγκεκριμένα περιστατικά?

Στ. Κοντονής: Αναφέρθηκα σε όσα μου ζήτησε να διευκρινίσω ο κ. Εισαγγελέας.

Πηγή: madata.gr