Με ανάρτησή της στο facebook η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, αναφέρεται στο Μάτι εκφράζοντας την ελπίδα τώρα να κινηθούν οι διαδικασίες πραγματικής τιμωρίας των υπευθύνων. Η κυρία Κωνσταντοπούλου, παράλληλα, επισημαίνει ότι οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, δείχνουν πόσο εγκαταλελειμμένοι ήταν οι άνθρωποι στο Μάτι και πόσο ανάλγητοι οι κατέχοντες την εξουσία.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου:

Η μηνυτήρια αναφορά που καταθέσαμε, πριν 2 χρόνια, για το έγκλημα στο Μάτι. Ζητώντας να ερευνηθούν ενδελεχώς οι ανθρωποκτονίες με ενδεχόμενο δόλο, η έκθεση σε βαθμό κακουργήματος και η παράβαση καθήκοντος με υπαιτίους κρατικούς, κυβερνητικούς και αυτοδιοικητικούς αξιωματούχους και υπηρεσιακούς παράγοντες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Αλλά και η απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος και υπόθαλψης των υπαιτίων, σε ανώτατο επίπεδο, που ήταν ορατή από τότε.

2 μήνες αργότερα, στις 4/10/2018, καταθέσαμε και συμπληρωματικό υπόμνημα με στοιχεία και ντοκουμέντα που αποκάλυπταν ότι, ενώ είχαν χαθεί ανθρώπινες ζωές και κινδύνευαν ακόμη άνθρωποι, οι υπεύθυνοι και υπαίτιοι ασχολούνταν με το να κρύψουν τα στοιχεία, φτάνοντας μέχρι την παρασιώπηση ανεύρεσης νεκρών και την εντολή μη περισυλλογής ανθρώπινων σωρών.

Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών δείχνουν πόσο εγκαταλελειμμένοι ήταν οι άνθρωποι στο Μάτι και πόσο ανάλγητοι οι κατέχοντες την εξουσία. Ελπίζω ότι τώρα θα κινηθούν οι διαδικασίες πραγματικής τιμωρίας των υπευθύνων, όσο ψηλά κι αν βρίσκονταν, αλλά και κάθε επίορκου δικαστικού-εισαγγελικού λειτουργού που τους προσέφερε χείρα βοηθείας, περιφρονώντας τις ζωές που χάθηκαν.

Πηγή: thestival.gr