Την ασυλία του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου ήρε η Βουλή μετά από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του για συκοφαντική δυσφήμηση η κυρία Θωμαρίτα Καλδάρα, γραμματέας του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Μάρκου Μπόλαρη.

 Ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος ζήτησε την άρση της ασυλίας του προκειμένου να αντιμετωπίσει ενώπιον της δικαιοσύνης «μια γελοία καταγγελία και μια κακόβουλη επίθεση», όπως τη χαρακτήρισε.

Ειδικότερα, σε σύνολο 238 παρόντων, υπερψήφισαν 237 βουλευτές ενώ καταψήφισε μόλις ένας βουλευτής.

«Πολιτική σκοπιμότητα» βλέπει ο Μπογδάνος
«Πριν από κάποια χρόνια, κυρία η οποία διορίστηκε γραμματέας υφυπουργού, υπουργείου υψίστης συμβολικής σημασίας, θεώρησε σκόπιμο, παράλληλα με αυτό, να διατηρεί ένα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ημίγυμνες φωτογραφίες της. Το ημίγυμνος, ημίγυμνη, ημίγυμνο, είναι ένα επίθετο της ελληνικής γλώσσας το οποίο αν ανοίξει οποιοσδήποτε ένα ελληνικό λεξικό, θα δει ότι σημαίνει ότι κάποιος είναι σχεδόν γυμνός», είπε ο κ. Μπογδάνος και εξήγησε ότι την ίδια εποχή ήταν ιδιοκτήτης της εταιρείας στην οποία ανήκε το ενημερωτικό site, meaculpa.gr.

 «Το συγκεκριμένο site αναπαρήγαγε ένα δημοσίευμα, το οποίο έπαιξε σε πλειάδα άλλων site με τίτλο “η ημίγυμνη νέα γραμματέας” του συγκεκριμένου υπουργού. Ως εκ τούτου, η κυρία μήνυσε μια σειρά από ενημερωτικά sites. Ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου site ήμουν εγώ», ανέφερε ο Μπογδάνος και πρόσθεσε ότι η μηνύτρια κατέθεσε τη μήνυση πέντε ημέρες πριν τις εκλογές, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων.

«Παρά το γεγονός ότι μια σχετική μήνυση έχει περάσει από το γραφείο της κυρίας εισαγγελέως, έχει πάει στο αρχείο χαρακτηρισμένη οριακά ως αστεία, σήμερα ζητώ να ψηφίσετε υπέρ της άρσης ασυλίας μου. Λυπάμαι που ταλαιπωρηθήκαμε και βρισκόμαστε εδώ εξαιτίας, ξερά, μιας πολιτικής σκοπιμότητας», τόνισε ο κ. Μπογδάνος που ζήτησε από τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της άρσης ασυλίας του, ώστε να του δώσουν την ευκαιρία «να αντιμετωπίσει αυτή τη γελοία κατηγορία ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, να καταπέσει η κατηγορία, και στη συνέχεια να ασκήσει και εκείνος τα μέσα που του δίνει ο νόμος ώστε να αποζημιωθεί γι’ αυτήν την ταλαιπωρία και την απόπειρα συκοφάντησης και διασυρμού του».

topontiki

Πηγή: madata.gr