Ένα ακόμη τέχνασμα προκειμένου να παρακάμψει το μπλόκο του Αρείου Πάγου στο κόμμα «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου με το οποίο ήταν μέχρι πρότινος σε άμεση επαφή, ενεργοποίησε ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης.
Ένα νέο κόλπο με στόχο να παραπλανήσουν την δικαιοσύνη σκαρφιστήκαν ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλίας Κασιδιάρης και ο πρώην αντεισαγγελέας Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Με ένα εικονικό διαζύγιο επιδιώκουν να κατεβάσουν δύο κόμματα στις εκλογές με σκοπό να καταφέρουν να περάσει το μπλόκο του Αρείου Πάγου τουλάχιστον το εθνικιστικό κόμμα «ΕΑΝ».

«Γινόμαστε χορηγοί του κόμματος Κασιδιάρη με το να συζητάμε γι’ αυτό… φουσκώνουμε τα πανιά της ακροδεξιάς», λέει σε συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη θέση του προέδρου ένας απόστρατος εδώ και χρόνια ταξίαρχος ο Δημήτρης Χατζηλιάδης. Ο νέος πρόεδρος που διαδέχεται τον πρώην αντεισαγγελέα μέσα σε 10 μόλις ημέρες
είχε διδάξει στην σχολή Ευελπίδων και είχε παρουσιαστεί από τον Ηλία Κασιδιάρη ως σύμβουλος στρατιωτικών θεμάτων.

«Υπηρέτησα ενόρκως την Πατρίδα για δεκαετίες, και σήμερα εισέρχομαι στον πολιτικό στίβο για να συνεχίσω να προσφέρω ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες μου στο Έθνος των Ελλήνων. Μας περιμένει ένας πολύ κρίσιμος αγώνας για την Πατρίδα και τη Δημοκρατία.», ανέφερε ο Δημήτριος Χατζηλιάδης, πρόεδρος Εθνικό Κόμμα «ΕΛΛΗΝΕΣ».

Με ενδιαφέρον αναμένονται τα ψηφοδέλτια των δυο κομμάτων για να διαπιστωθεί εάν λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία. Πενήντα φάκελοι κομμάτων κατατέθηκαν στον Άρειο Πάγο.

Στις 2 Μαΐου θα ανακοινώσει σε ποια κόμματα θα επιτραπεί η συμμετοχή τους στις εκλογές.

Αριθμός ρεκόρ – 50 φάκελοι υποψήφιων κομμάτων κατατέθηκαν για τις εκλογές
Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν συνολικά συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, 50 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι υποψήφιοι, αριθμός διπλάσιος και πλέον των εθνικών εκλογών του 2019.

Τα μεσάνυχτα έληξε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Έτσι, συμμετοχή στις εκλογές δήλωσαν 38 κόμματα, 10 συνασπισμοί κομμάτων και 2 μεμονωμένοι υποψήφιοι.

Πλέον του ότι κατέθεσε δήλωση συμμετοχής διπλάσιος αριθμός κομμάτων είναι και διπλάσιος ο αριθμός των συνασπισμών κομμάτων που κατέθεσαν συμμετοχή στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόροι και μέλη της Χ.Α. διέλυσαν έκθεση Σκοπιανού καλλιτέχνη

Εικόνες που προκαλούν οργή και θυμίζουν τα όσα αποτρόπαια έκαναν τα τάγματα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή έρχονται από τη Θεσσαλονίκη.
Στην Καλαμαριά, σε ένα δημοτικό κτίριο και συγκεκριμένα σε μία γκαλερί χθες συνέβη έφοδος από δέκα κουκουλοφόρους και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Εισέβαλαν στον χώρο και ζητούσαν από καλλιτέχνη από την Βόρεια Μακεδονία τον Σεργκέι Αντρέεφσκι  να κατεβάσει  τους πίνακές του καθώς κι όλα τα έργα του από τον χώρο και μάλιστα έλεγαν ότι απαγορεύεται να βρίσκεται στον χώρο κι ότι θα έπρεπε να ντρέπεται.

Στην συνέχεια σφράγισαν τον χώρο με κορδέλες και αφισοκόλλησαν χαρτιά που αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στον εν λόγω χώρο. O καλλιτέχνης ήταν έντρομος από το περιστατικό και κατέβασε τα έργα του.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμαριάς, η έκθεση έγινε με την άδεια του υπουργείου Εξωτερικών ενώ όταν ό ίδιος καλλιτέχνης είχε εκθέσει τα έργα του το 2004 δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Πηγή: madata.gr