Ορθάνοιχτος είναι ο δρόμος για την πρόκριση του ΠΑΟΚ και του Άρη απ’ τον 2ο στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League. Ο Δικέφαλος κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Λέφσκι Σόφιας απ’ τη Βουλγαρία, ενώ οι Κίτρινοι θα αναμετρηθούν με την Γκόμελ απ’ τη Λευκορωσία.

Το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΟΚ θα πραγματοποιηθεί στη Βουλγαρία την Πέμπτη 21 Ιουλίου και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (28/7) στο γήπεδο της Τούμπας. Παράλληλα, ο Άρης θα δώσει εκτός έδρας το πρώτο του  παιχνίδι στις 21/7, ενώ στη ρεβάνς της 28ης Ιουλίου θα υποδεχτεί την Γκόμελ στο Κλ. Βικελίδης. Με δεδομένο πάντως ότι η Λευκορωσία είναι τιμωρημένη λόγω της στήριξης στη Ρωσία στον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, οι αγώνες των ομάδων της διεξάγονται σε ουδέτερη έδρα. Επίσης το γεγονός ότι οι ρεβάνς γίνονται στη Θεσσαλονίκη την ίδια ημερομηνία δεν αποκλείεται να αλλάξει τα δεδομένα ως προς την ημερομηνία τέλεσης ενός εκ των δύο αγώνων για λόγους ασφαλείας.

Σημειωτέον ότι τρεις μέρες πριν από το πρώτο παιχνίδι για τον 2ο προκριματικό, θα γίνει η κλήρωση για τα ζευγάρια του 3ου προκριματικού. Συγκεκριμένα στις 18 Ιουλίου στην Νιόν της Ελβετίας θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία της κλήρωσης και ο ΠΑΟΚ με τον Άρη θα μάθουν τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουν στις 4 και τις 11 Αυγούστου εφόσον βεβαίως προκριθούν.

Προφανώς και οι δύο ελληνικές ομάδες είναι το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση, ωστόσο δεδομένου ότι πρόκειται για τα πρώτα επίσημα ματς της σεζόν, οι παγίδες είναι δεδομένες και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Πηγή: madata.gr