Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλητικές δηλώσεις και την επιθετική πολιτική. Νέα επίθεση στην Ελλάδα πραγματοποίησε από το βήμα της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας ο ακροδεξιός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Όπως παρουσιάζει ρεπορτάζ στο megatv.com γρίφο αποτελεί η στάση στα ελληνοτουρκικά που θα κρατήσει τις επόμενες ώρες στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τον λευκό καπνό για την είσοδο στο ΝΑΤΟ Φινλανδίας και Σουηδίας.

Το επόμενο θέμα όμως που απασχολεί την Αθήνα, είναι πως θα κινηθεί εφεξής ο τούρκος πρόεδρος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, και αν θα προχωρήσει σε κάποια ακραία πρόκληση εναντίον της Ελλάδας καθώς στην τελευταία του αναφορά σε αυτήν δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Ένας ηγέτης που έχει δηλώσει πως τελειώνει κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δεχθεί ένα αίτημα του Μητσοτάκη( για συνάντηση); Όχι τελείωσε αυτό! Αυτή η πόρτα έχει κλείσει! Πρώτα θα συμμαζευτούν, κι όταν συμμαζευτούν, τότε μπορούμε να καθαρίσουμε τον οδικό μας χάρτη σε ποιο επίπεδο μπορούν να γίνουν οι συναντήσεις», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Αθήνα τηρεί στρατηγική ψυχραιμία και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε σενάριο.

«Δεν χρειαζόμαστε καμία άλλη πηγή αστάθειας εντός της Συμμαχίας και πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο αντιλαμβάνονται όλοι οι εταίροι μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν αρκετές εμπρηστικές δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων καθώς και δημοσιεύματα στην γειτονική χώρα, σύμφωνα με τα οποία ο Ερντογάν θα θέσει στη Σύνοδο θέμα αποστρατιωτικοποίησης νησιών του Αιγαίου.

«Την πήρε παραμάζωμα η Ελλάδα κύριε. Έκανα μια ομιλία το 2017. Εδώ το 2017. Είπα ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 από τα νησιά του Αιγαίου. Του λέω «έχεις πάντα κάτι να πεις για ό,τι λέω. Λοιπόν, πες κάτι για αυτά τα νησιά». Σου λέω «κάνε μια καθαρή πρόταση για τα νησιά υπό κατοχή». Δεν μπόρεσε καν να αρθρώσει προτάσεις», επεσήμανε ο πρόεδρος του CHP, Κεμάλ Κιλιτζάρογλου.

«Για παράδειγμα για να ενισχύσει τη θέση της στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, η Ελλάδα προσπαθεί να επεκτείνει την απομόνωση της Ρωσίας σε βαθμό που να περιλαμβάνει και την Τουρκία. Το ιστορικό λάθος του Βενιζέλου πριν από ένα αιώνα το έκανε ξανά ο Μητσοτάκης», σχολίασε ο πρόεδρος του MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Χθες η τουρκική πολεμική αεροπορία προχώρησε σε 29 παραβιάσεις του Ελληνικού Εναέριου Χώρου.

Πηγή: madata.gr