Να μην υπάρξει αύξηση στα τέλη εισόδου στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, αλλά και την κατάργηση των τελών που ήδη καταβάλλονται, ζητούν με ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταίκούρα, οι δύο βουλευτές του κόμματος τονίζουν πως η αύξηση των τελών εισόδου “οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση της τελικής τιμής πώλησης των προϊόντων προς τον καταναλωτή καθώς το επιπλέον κόστος από την αύξηση των τελών θα μετακυληθεί στον καταναλωτή”.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησής τους:

“Με πρόσφατη απόφαση της η διοίκηση της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης (Κ.Α.Θ. Α.Ε.) προχώρησε στην αναπροσαρμογή των τελών εισόδου στην αγορά. Απόφαση που πέραν του ότι δημιουργεί ουσιαστικά πρόβλημα επιβίωσης για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγορά, θα οδηγήσει και σε κοινωνικές εντάσεις με την επακόλουθη αύξηση του κόστους βασικών προϊόντων διατροφής σε βάρος των συναλλασσόμενων, των εμπόρων, της κεντρικής αγοράς και των καταναλωτών.

Ειδικότερα με την απόφαση της αυτή η διοίκηση της Κ.Α.Θ. ΑΕ:

• Αυξάνει από 150 % έως και 400 %, τα τέλη εισόδου των αγοραστών και προμηθευτών της Λαχαναγοράς

• Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση της τελικής τιμής πώλησης των προϊόντων προς τον καταναλωτή καθώς το επιπλέον κόστος από την αύξηση των τελών θα μετακυληθεί στον καταναλωτή.

Να σημειωθεί ότι μόνο στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης επιβάλλονται τέλη εισόδου για τους αγοραστές.

Με βάση τα παραπάνω Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε όχι μόνο να μην υπάρξει καμία αύξηση στα τέλη εισόδου στην Κ.Α.Θ. ΑΕ, αλλά να καταργηθούν και τα ήδη υφιστάμενα”.

Πηγή: thestival.gr