Για παραπλάνηση του λαού από την κυβέρνηση αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης που συμφωνήθηκε κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Τονίζει ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν «προμηνύουν νέα βάρη και δεσμά για τους λαούς της Ευρώπης, προς τους οποίους συνολικά η ΕΕ είναι, όχι μόνο “φειδωλή”, αλλά βαθιά εχθρική» κάτι που όπως τονίζει το ΚΚΕ, κρίνεται όχι από το ύψος του πακέτου, αλλά από τους όρους και τους τελικούς αποδέκτες του.

«Οι αποφάσεις σκιαγραφούν τον τρόπο λειτουργίας του Ταμείου Ανάκαμψης που περιέχει, από τη μία, νέους όρους και μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και από την άλλη πακτωλό χρημάτων προς τους επιχειρηματικούς ομίλους, μέρος των οποίων θα κατευθυνθεί για την περαιτέρω προώθηση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας. Όλα τα παραπάνω θα διασφαλίζονται τόσο με το υπάρχον αντιλαϊκό πλαίσιο της ΕΕ όσο και με νέους μηχανισμούς εποπτείας και συναπόφασης, που παραπέμπουν σε νέα μνημόνια διαρκείας», τονίζει το ΚΚΕ.

Επίσης, εκτιμά ότι ο συμβιβασμός που επήλθε στη Σύνοδο Κορυφής, δεν μπορεί να κρύψει τους ισχυρούς ανταγωνισμούς στο εσωτερικό της ΕΕ.

Πηγή: thestival.gr