Σχέδιο εκτεταμένης ιχνηλάτησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, ιδίως της ινδικής μετάλλαξης ζητά το Κίνημα Αλλαγής από το υπουργείο Υγείας με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

 «Τη δεδομένη χρονική στιγμή η χώρα μας βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο εξόδου από το ολικό απαγορευτικό με την επανέναρξη δραστηριοτήτων όπως το λιανεμπόριο και προσεχώς της εστίασης αλλά και των σχολείων. Το γεγονός αυτό σημαίνει την αύξηση της κινητικότητας και του συγχρωτισμού των πολιτών και καθιστά την άμεση και εκτεταμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων απολύτως αναγκαίο μέτρο προκειμένου να μην έχουμε και πάλι αύξηση της διασποράς της πανδημίας στη χώρα μας», αναφέρει η ερώτηση που υπογράφει ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς.

«Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και με τα δεδομένα που έρχονται από την Ινδία, στην οποία κυριαρχεί το ινδικό στέλεχος, πρόκειται για μία πολύ μεταδοτική μετάλλαξη για την οποία οι υγειονομικές αρχές της χώρας μας θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή», προσθέτει.

Τέλος ρωτά: «Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για τον άμεσο εντοπισμό και την ταυτοποίηση τυχόν κρουσμάτων της ινδικής μετάλλαξης του κορονοϊού στη χώρα μας;

Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για την άμεση και εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων της ινδικής μετάλλαξης;».

Πηγή: madata.gr