Στην είσοδο του Κιλκίς από τη Θεσσαλονίκη, σε πολυκατοικία της πόλης διαδραματίζεται ένα από τα δράματα της καθημερινότητας, ενδεικτικά του πως έχει αγριέψει η ζωή -για να το πούμε κομψά- και πως η κρίση έχει εξαρθρώσει κοινωνικούς αρμούς, ανθεκτικούς για χιλιάδες χρόνια.

Όπως αποκαλύπτει το Eidisis.gr, στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας διαμένει ο Α.Μπ., ετών 44, ανάπηρος εδώ και 15 χρόνια. Το 2015 ήταν που τον βρήκε το κακό, τετραπληγικός για τέσσερα χρόνια ταλαιπωρήθηκε σε νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης μέχρι που κέρδισε τη ζωή του, με αντίτιμο την καθήλωσή του σε αναπηρική καρέκλα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το διαμέρισμα ανήκει στη μητέρα του, και παρότι ταλαιπωρούνταν καθώς το ασανσέρ βρίσκεται σε ανώγειο με 12 σκαλιά να το χωρίζουν από την είσοδο της πολυκατοικίας, εν τούτοις μπορούσε με βοήθειά των δικών του ανθρώπων να μετακινείται.

Ωστόσο, όταν ήρθε για τα καλά η κρίση, οι ένοικοι άρχισαν να μη πληρώνουν κοινόχρηστα, δεν πλήρωσαν και το ηλεκτρικό ρεύμα κι έτσι η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση.

Όλοι ζορίστηκαν καθώς η οικοδομή είναι τετραόροφη, αλλά για τον Α.Μπ. ήταν σαν ένα νέο δυστύχημα. Καθηλώθηκε στον τρίτο όροφο χωρίς δυνατότητα να κατέβει, να δει και να μιλήσει με δυο ανθρώπους.

Διαμαρτυρήθηκε, ζήτησε να μαζευτούν όλοι να δουν τι θα γίνει, ανταπόκριση μηδέν. Κι έτσι ανάπηρος ων με γυναίκα άνεργη, με μόνο εισόδημα τα 600 ευρώ του επιδόματος, αναγκάστηκε να αναλάβει όλο το βάρος του διακανονισμού με τη ΔΕΗ. Και πλήρωνε μόνος του 65 ευρώ τη δόση ίσα για να έχει ρεύμα (και ασανσέρ και φως) η οικοδομή. Αλλά το χρέος που ανέλαβε αυξήθηκε σημαντικά και πλέον δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Ως αποτέλεσμα, παραμένει και πάλι στο διαμέρισμά του χωρίς να μπορεί να βγει μια βόλτα…

Πηγή: thestival.gr