Απευθύνω έκκληση στην κοινωνία να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε σημερινή του συνέντευξη, καλώντας τους πολίτες να αντέξουμε λίγο ακόμα.

Από τη στιγμή που είμαστε τόσο κοντά, μα τόσο κοντά, και παρά την κούραση των 12 μηνών, δεν αξίζει τον κόπο να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια και να προσέξουμε όλοι; 

Μέσα σε 18 μέρες έχουν προστεθεί στην Αττική 83 κλίνες ΜΕΘ-COVID, ανέφερε επίσης ο υπουργός και συμπλήρωσε:

«Φτάνουμε σε λίγες μέρες το ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς και αυτό είναι μεγάλη ελπίδα, μιας τεράστιας προσπάθειας που είναι επιτυχημένη και όσο πιο πολύς κόσμος εμβολιάζεται, τόσο γρηγορότερα θα μπορέσουμε να αποσυμπιέσουμε και το ΕΣΥ και να επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα».

 
«Όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών θα είναι εμβολιασμένοι εντός του Μαΐου» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε:

«Έχουμε εμβόλια, όχι ακόμα την ποσότητα που θέλουμε, αλλά φτάνουμε το 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς, 1.750.000 εμβολιασμούς στο τέλος Μαρτίου».

«Πιστεύω», συνέχισε, «ότι θα έχουμε προχωρήσει σε πολύ μεγάλο επίπεδο μέχρι το τέλος Ιουνίου, καθώς θα εγκριθεί και το εμβόλιο της Johnson & Johnson μονοδοσικό εμβόλιο, μετά η CureVac. Θα έχουμε λοιπόν 5 εμβόλια, κάθε εβδομάδα θα στέλνουν δόσεις αυτές οι πέντε εταιρείες, αυξάνονται οι δυνατότητες».

 
Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στο ζήτημα των εμβολιασμών εκτός σειράς. «Επτά περιστατικά βρίσκονται υπό διερεύνηση στους 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς. Δεν δίστασα να ζητήσω παραιτήσεις όταν αποδείχθηκαν παρατυπίες» σημείωσε.

Πηγή: madata.gr