Ως έμμεση σύσταση του Υπουργού Υγείας στους υγειονομικούς της χώρας να εμβολιαστούν ερμηνεύθηκε η καταληκτική αναφορά του Υπουργού Υγείας στη Βουλή πως όταν περιθάλπεις ασθενείς έχεις μεγάλη ευθύνη. 

Κλείνοντας τη δευτερολογία του κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Κικίλιας έκανε εκτενή αναφορά στους εμβολιασμούς.

“Ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός.Αν αλλάξει το Σύνταγμα θα μιλάμε για άλλους όρους και τρόπο που εμβολιάζονται συνάδελφοί μου υγειονομικοί και γιατροί. Υπάρχει η ευθύνη και η αίσθηση καθήκοντος του καθενός κι όταν πρέπει να φροντίζεις και να περιθάλπεις ασθενείς αυτή η ευθύνη είναι πιο μεγάλη” είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Για μια ακόμη φορά ο κ. Κικίλιας έκανε αναφορά στα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα τα οποία από αύριο προστίθενται στο σύστημα ξεκαθαρίζοντας πως αν χρειαστεί μπορούν να εμβολιάζουν και φαρμακοποιοί και ιδιώτες ιατροί.

Ο Υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι παραδόσεις θα υπερδιπλασιαστούν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Πηγή: madata.gr