«Το ΠΑΓΝΗ θα αποκτήσει το επόμενο διάστημα την πιο σύγχρονη ΜΕΘ της Ευρώπης», δήλωσε μετά τη σύσκεψη στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας ενημερώθηκε για τον αριθμό των ΜΕΘ σε όλα τα νοσοκομεία του νησιού ενώ παράλληλα τόνισε πως θα ενισχυθούν με νέες κλίνες.

«Επιτυχημένος ήταν ο πρώτος κύκλος του σχεδιασμού στην α’ φάση του κορωνοϊού και πλέον δουλεύουμε εντατικά για τον δεύτερο κύκλο. Τώρα θέλουμε να πάει καλά το νησί γι’ αυτό και τα νοσοκομεία όλης της Κρήτης θα ενισχυθούν με νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας μετά την ενημέρωση που είχε από την διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για τις ΜΕΘ, αναφέρει αναλυτικά το cretapost.gr.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε πως στόχος είναι και η αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της Κρήτης

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση που έλαβε ο υπουργός Υγείας, υπάρχουν 50 πλήρως εξοπλισμένες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Κρήτη οι οποίες έχουν ως εξής: 16 κλίνες στο ΠΑΓΝΗ, 9 στο Βενιζέλειο, 10 στα Χανιά, 8 στο Άγιο Νικόλαο και 7 στο Ρέθυμνο.

Παράλληλα, κλίνες για περιστατικά κορωνοϊού είναι συνολικά 205 εκ των οποίων: 40 στο ΠΑΓΝΗ, 33 στο Βενιζέλειο, 34 στα Χανιά, 25 στη Νεάπολη, 24 στη Σητεία, 20 στον Άγιο Νικόλαο, 20 στο Ρέθυμνο και 9 στην Ιεράπετρα.

Φωτογραφία cretapost.gr 

Πηγή: thestival.gr