Στο ζήτημα του αριστούχου τον οποίον επικαλέστηκε η αντιπολίτευση για να υποστηρίξει ότι  με την απόφαση της κυβέρνησης για Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ  κόπηκαν αριστούχοι από τα ΑΕΙ επανήλθε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.
Η Υπουργός υποστήριξε ότι ο Διονύσης δεν κόπηκε αλλά είναι επιτυχών και ότι εισάγεται σε Αρχιτεκτονικές Σχολές άλλων πόλεων.  
Η κα Κεραμέως επέμεινε ότι η βαρύτητα των ειδικών μαθημάτων είναι μεγάλη σε ορισμένες σχολές και έφερε ως παράδειγμα τα αγγλικά για την αγγλική φιλολογία.
 
“Ο συγκεκριμένος μαθητής έγραψε 13,6 στο ειδικό μάθημα του σχεδίου ενώ η βάση ήταν 14” είπε η Υπουργός λέγοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν περνάει στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη αλλά σε Αρχιτεκτονικές άλλων πόλεων. Χαρακτήρισε μάλιστα ψευδές το επιχείρημα ΣΥΡΙΖΑ περί δεκάδων χιλιάδων μαθητών οι οποίοι μένουν εκτός ΑΕΙ τονίζοντας ότι ο συνολικός αριθμός είναι 9.400 σε σχέση με πέρσι. “Ναι είναι τόσοι γιατί αποφασίσαμε να υπάρχουν ελάχιστα ακαδημαϊκά κριτήρια” είπε. Λίγη ώρα αργότερα κατά τη διάρκεια ομιλίας του εισηγητή της Ν.Δ ο Νίκος Φίλης του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στο ζήτημα του Διονύση από το έδρανό του λέγοντας ότι κόπηκε αριστούχος.

Η παρέμβαση προκάλεσε νέα παρέμβαση της Υπουργού η οποία φώναξε: “Λέτε ψέματα. Είναι ψέμα ότι κόπηκε. Γιατί συνεχίζετε; Είναι ψέμα. Δεν περνάει σε άλλη πόλη; Γιατί λέτε ψέματα;” είπε.

Πηγή: madata.gr