Μια μοναδική στιγμή για το “μαγικο” δάσος μας- το Άλσος Μετεώρων- που δεν πρέπει να λείψει κανείς…

ΠΑΡΑΜΥΘΟΤΡΑΓΟΥΔΑ από τη χώρα των ξωτικών με την ευγενική προσφορά των TIR FADA και το μέλος μας Έλσα Μουρατίδου ,παραμύθια και τραγούδια από την κέλτικη παράδοση… κάποτε στις ακτές της μακρινής Ιρλανδίας, πριν πολλά πολλά χρόνια…

…δυο ξωτικά μάλωναν μαζεύοντας άγρια μούρα μέσα από το δάσος. Οι απόγονοι των γιγάντων μάχονται για να αποδείξουν τη δύναμη που κρύβεται στο αίμα τους. Μια φώκια παγιδεύεται στο κόσμο των ανθρώπων και ζει μαζί τους. Και δυο παμπονηροι χωρικοί προσπαθούν να ξεγελάσουν το γείτονά τους για να του κλέψουν τη γη.

Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν στον κόσμο των κέλτικων παραμυθιών. Ένας κόσμος που ζουν οι γίγαντες , τα ξωτικά, οι νεράιδες και διάφορα άλλα παράξενα όντα όπως οι Sealkie, οι γυναίκες – φώκιες. Όλα ξεπηδούν ζωντανεύοντας μέσα από την αφήγηση της Έλσας Μουρατίδου, η οποία συνοδεύεται από τους σκοπούς και τα τραγούδια της Ιρλανδίας και της Σκωτίας που παίζουν οι TIR FADA.

Το βιβλίο περιλαμβάνει παραδοσιακά λαϊκά κέλτικα παραμύθια από τη συλλογή “Celtic Fairy Tales” του Joseph Jacobs (1892), που διάλεξε, μετέφρασε και διασκεύασε η ‘Έλσα Μουρατίδου.

Μουσική παίζουν οι Tir Fada.

κρητική λύρα, βιολόλυρα, ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΙΤΣΑΚΗΣ

ακουστική κιθάρα, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

κρουστά, ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

πνευστά, ΣΑΚΗΣ ΛΑΙΟΣ

τραγούδι – αφήγηση, ΕΛΣΑ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ

απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 104 ετών…με καταλλληλότερες ηλικίες 5-9

Οι TIR FADA, είναι ένα μουσικό σχήμα με βάση τη Θεσσαλονίκη που δημιουργήθηκε ορμώμενο από την αγάπη του για την κελτική μουσική παράδοση, λαμβάνοντας υπόψιν όμως και τις καταβολές των μελών του.

Η πρώτη εμφάνιση του συγκροτήματος πραγματοποιήθηκε στο 3ο Φεστιβάλ Χουδετσίου 2012, που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος του Ρος Ντέιλι.

Έκτοτε, συνεχίζει την παρουσία του σε μουσικές σκηνές, έχοντας στο ρεπερτόριό του σκοπούς και τραγούδια από την Ιρλανδία και τη Σκωτία, στην αγγλική αλλά και στην κέλτικη γλώσσα. Επίσης, στο πρόγραμμά τους ακούγονται και πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις των μελών του.

Αυτή τη φορά επέλεξε να παρουσιάσει αφιλοκερδώς τα “κέλτικα παραμύθια” στο Άλσος Μετεώρων σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικο σύλλογο Φίλοι του Δάσους που εδρεύει εκει.. θέλωντας να περάσει ένα μήνυμα προστασίας του δάσους…

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Πηγή: thestival.gr