Το παράδειγμα της Epic Games ακολούθησε το Facebook, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο ποσοστό παρακράτησης της Apple στα κέρδη από το App Store.

Το Facebook ξεκίνησε να κυκλοφορεί ένα νέο update με το οποίο θα επιτρέπει σε μικρούς επιχειρηματίες να διοργανώσουν ένα online event με χρηματική χρέωση σε αυτούς που θέλουν να συμμετέχουν, όπως για παράδειγμα μία συνεδρία γυμναστικής ή ένα μάθημα μαγειρικής. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν λόγω των πολιτικών της Apple. Ενώ το Facebook δε σκοπεύει να πάρει κάποιο μερίδιο από τα έσοδα των επιχειρηματιών «τουλάχιστον για έως και τον επόμενο χρόνο», σημειώνει πως η Apple θα πάρει την στάνταρ προμήθειά της σε αγορές που θα γίνουν μέσω του iOS app.

«Ζητήσαμε από την Apple να μειώσει το φόρο του 30% στο App Store ή να μας επιτρέψει να προσφέρουμε το Facebook Pay, ώστε να απορροφήσουμε όλα τα κόστη για τις επιχειρήσεις που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα λόγω της COVID-19. Δυστυχώς απέρριψαν και τα δύο αιτήματά μας και οι μικροί επιχειρηματίες θα πληρωθούν μόνο το 70% από τα τόσο δύσκολα παραγόμενα έσοδά τους», ανέφεραν από το Facebook, με την Apple να μην απαντά.

Το Facebook είναι σαφέστατα ο μεγαλύτερος τεχνολογικός γίγαντας έως τώρα που στρέφεται εναντίον της Apple. Η Epic Games τη μήνυσε, το Spotify και η Match Group – η ιδιοκτήτρια εταιρία του Tinder – έχουν εκδώσει ανακοινώσεις που υποστηρίζουν τη μάχη της Epic ενάντια στην Apple, ενώ και στην Ευρώπη η Apple αντιμετωπίζει διαρκώς δικαστικές διαμάχες για μονοπωλιακές τακτικές στο App Store.

Πηγή: newsbeast.gr

Πηγή: thestival.gr