Εγκληµατική αµέλεια, πανικός αρµοδίων, ολιγωρία, πρωτοφανής ανεπάρκεια του µηχανισµού, ελικόπτερα που δεν απογειώθηκαν για κατάσβεση και διάσωση πολιτών, αξιωµατικός της Πυροσβεστικής που το… έβαζε στα πόδια µπροστά στις φλόγες, αιτήµατα για βοήθεια που ποτέ δεν υπεβλήθησαν στο ΓΕΕΘΑ και εντολή αναζήτησης σάκων πτωµάτων στις 21:30 εκείνης της νύχτας από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία για τον όλεθρο στο Μάτι που παρουσιάζει η Realnews, βασισµένα σε καταθέσεις που δόθηκαν πριν από λίγες µόνο ηµέρες ενώπιον του ανακριτή, επιτελών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, πιλότων της Πολεµικής Αεροπορίας, στελεχών του Πυροσβεστικού Σώµατος, αξιωµατικών της ΕΛ.ΑΣ. και υπαλλήλων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Από το σύνολο των στοιχείων προκύπτουν όχι µόνο συγκεκριµένες ευθύνες για την τραγωδία, αλλά και ένα πρωτοφανές αλαλούµ και αλληλοσυγκρουόµενες πληροφορίες και εντολές ανάµεσα σε υπηρεσίες, Κέντρα Επιχειρήσεων, Συντονιστικά και ∆ιευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας, χωρίς κανείς να σκεφτεί το ενδεχόµενο εντολής εκκένωσης στο Μάτι και στον Νέο Βουτζά.

Φωτό: Intime

Πηγή: thestival.gr