Σήμερα η συνήγορος του καταδικασμένου, Ηλία Κασιδιάρη ξεκαθάρισε ότι ο πελάτης της δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανένα από τα δυο ακροδεξιά εθνικιστικά κόμματα, αυτό του πρώην δικαστή Αναστάσιου Κανελλόπουλου όσο και με το κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου.
Η δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με αυτά τα δύο κόμματα, του κ. Νικολόπουλου και του κ. Κανελλόπουλου.

Μάλιστα, η κα. Πανταζή ανέφερε ότι δεν υπάρχει ούτε υπόγεια συνεργασία και είπε ότι αυτό θα φανεί με τα ψηφοδέλτια του κόμματος «Έλληνες», τα οποία θα κατατεθούν αύριο που λήγει η προθεσμία.

Παράλληλα, υπάρχει και έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του κόμματος Κασιδιάρη με ένα άλλο κόμμα που ονομάζεται και εκείνο «Έλληνες» του Δημήτρη Μιχάκη.

Τέσσερις πρoσφυγές για ονόματα και εμβλήματα κομμάτων εξετάζονται αυτή την ώρα από την Ολομέλεια των ανώτατων δικαστών που συγκροτούν το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου που έχει την αρμοδιότητα ανά κρίνει τα εκλογικά θέματα.

Οι δύο εξ αυτών είναι του κόμματος Έλληνες του Δημήτρη Μιχάκη  και του Εθνικού Κόμματος Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη, που κατατέθηκαν χθες το βράδυ οπότε και έληγε η σχετική προθεσμία.

Ο Μιχάκης διεκδικεί την πατρότητα του τίτλου Έλληνες, του κόμματος που έχει ιδρύσει όπως αναφέρει από το έτος 2012.

Ζητά μεταξύ άλλων, από τον Άρειο Πάγο να αναγνωρίσει το δικό του κόμμα ως δικαιούχο του ονόματος «Έλληνες» και να αφαιρεθεί η ονομασία  από το κόμμα Κασιδιάρη.

Το κόμμα που ίδρυσε ο Κασιδιάρης στη δική του προσφυγή ισχυρίζεται ότι κατά παράβαση της νομοθεσίας το κόμμα Μιχάκη χρησιμοποιεί ως έμβλημα ένα εθνικό σύμβολο, τον ήλιο της Βεργίνας.

Οι αποφάσεις του Α1 Τμήματος  αναμένονται μέσα στην ημέρα. Η επόμενη ημερομηνία ορόσημο είναι η Τρίτη 2 Μαϊου οπότε οι δικαστές και πάλι μετά από διάσκεψη εν ολομέλεια θα ανακοινώσουν τη συνολική απόφαση τους για την ανακήρυξη των κομμάτων που θα διεκδικήσουν τελικά τη ψήφο των πολιτών στις 21 Μαϊου 2023.

Πηγή: madata.gr