Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση με τον Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την καταδίκη των τουρκολιβυκών μνημονίων.

«Συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Βουλής Αντιπροσώπων της Λιβύης και εκπρόσωπο της πόλης Al Qubbah, Aguila Saleh Issa. Του εξέφρασα την ελληνική ικανοποίηση για την καταδίκη των τουρκολιβυκών «μνημονίων» (2019, 2022). Εποικοδομητική συζήτηση για κοινοβουλευτικά ζητήματα και διμερείς σχέσεις» έγραψε στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή στην Βεγγάζη, ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα θέλει να έχει συνομιλίες με τη Λιβύη, «αλλά με την κυβέρνηση η οποία θα προκύψει από τις εκλογές και θα εκπροσωπεί την πραγματική βούληση του λαού της Λιβύης».

 «Με αυτή την κυβέρνηση, η Ελλάδα πράγματι θα αρχίσει συνομιλίες και πιστεύω θα καταλήξουμε και σχετικά γρήγορα, γιατί το θέμα είναι μάλλον καθαρό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Προσέθεσε ακόμη ότι «η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Λιβύης έχει υποχρέωση να συνεργαστεί απόλυτα, ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε γρήγορες εκλογές».

Πηγή: madata.gr