«Γενναίος που σηκώνει όλο το βάρος, έξυπνος που διακρίνει την πραγματικότητα και δεν θολώνει από την προκατάληψη, τίμιος μαζί μου». Με αυτά τα λόγια χαρακτηρίζει ο Νίκος Καρανίκας τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για τη στάση του στην υπόθεση της φαρμακευτικής κάνναβης.

 
Στη συνέντευξή που παραχωρεί στο iEidiseis, επισημαίνει μάλιστα πως σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας Prohibition Partners, τα μεγέθη της ευρωπαϊκής αγοράς της κάνναβης θα ξεπεράσουν τα 115,8 δισ. το 2028.

– Έπαινοι από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Το περιμένατε ποτέ;

Πίστευα ότι αν οποιοσδήποτε το δει σοβαρά και δίχως προκατάληψη, θα θελήσει να το συνεχίσει. Αν δεν το γνωρίζει όμως το θέμα θα χρειαστεί να άνθρωπο να το προχωρήσει. Στην προκειμένη το άτομο αυτό ήμουν εγώ. Οπότε για να μου το ζητήσουν θα έπρεπε να έρθουν σε μια πολιτισμένη κατάσταση με εμένα . Αυτό οδηγεί σε μια ειλικρινή συγγνώμη . Η λογική αυτό λέει.

 
– Αλήθεια ποια η γνώμη σας για τον υπουργό Ανάπτυξης;

Γενναίος που σηκώνει όλο το βάρος, έξυπνος που διακρίνει την πραγματικότητα και δεν θολώνει από την προκατάληψη, τίμιος μαζί μου.

-Γιατί εκτιμάτε ότι η Νέα Δημοκρατία άλλαξε θέση στο θέμα της φαρμακευτικής κάνναβης;

Πιέστηκε από την πραγματικότητα. Τι θα έκανε με τόσους επενδυτές που έβαλαν το ένα τους πόδι στην ελληνική αγορά; Πάρτε το πίσω; Αυτό τους ανάγκασε και προφανώς ο μόνος που θα το υποστήριζε, ήταν ο κύριος Γεωργιάδης, που είναι ο αρμόδιος υπουργός.

-Οι προοπτικές της φαρμακευτικής κάνναβης ποια είναι;

Πριν 4 χρόνια, αν θυμάμαι καλά, έχουμε έρευνα της εταιρείας Prohibition Partners, που για το 2028 προβλέπει ότι τα μεγέθη της ευρωπαϊκής αγοράς της κάνναβης θα ξεπεράσουν τα 115,8 δισ και αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος στρέφεται στην εύρεση φαρμάκου.

Μέχρι το 2028 θα έχουν προχωρήσει και οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ στην νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης.

Κάθε σοβαρή χώρα, που δεν έχει προκαταλήψεις με την κάνναβη, θα αξιοποιήσει αυτή τη δυναμική συνδυάζοντας την υγεία των πολιτών με την οικονομική ανάπτυξη.

– Η Νέα Δημοκρατία, πάντως, έχει αλλάξει θέση και σε άλλα κρίσιμα θέματα, όπως πχ η Συμφωνία των Πρεσπών. Οι «μακεδονομάχοι», μάλιστα, έχουν εξαφανιστεί, λες και τους κατάπιε η γη μετά τις εκλογές…

Αν και δεν κατάλαβα το ερώτημα, εύχομαι ο κόσμος να καταλάβει τη μεγάλη πλάνη της ΝΔ και την προπαγάνδα που κάνει για να δυσφημεί τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

– Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, δεν δείχνει να ανακάμπτει. Τι πρέπει να γίνει κατά τη γνώμη σας, τι πρέπει να αλλάξει;

Δεν καταλαβαίνω πώς μετράτε την διάθεση του κόσμου. Προφανώς από την εικόνα που κατασκευάζουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Αν δηλαδή η ενημέρωση είναι χειραγωγημένη, τότε πρέπει να γίνουμε όλα τα μέλη από ένα ΜΜΕ για τον κάθε άνθρωπο που μιλάμε και γνωρίζουμε. Αυτό σημαίνει ενημερωμένα μέλη και εκτεθειμένα στην κοινωνία.

Πηγή: madata.gr