Πριν λίγες ημέρες, ο Kanye West κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας αποκάλυψε πως η σύζυγός του Kim Kardashian όταν έμεινε έγκυος στη North ήθελε να κάνει έκτρωση.

Τα όσα είπε προκάλεσαν την αντίδραση της Kim και της οικογένειάς του. Η Kardashian απέδωσε τη συμπεριφορά του συζύγου της στη διπολική διαταραχή από την οποία πάσχει.

“Χρειάζεται επειγόντως ψυχιατρική βοήθεια. Τα όσα συνέβησαν είναι αποτέλεσμα ενός διπολικού επεισοδίου!”, ανέφεραν από το περιβάλλον της, ενώ και η ίδια μέσα από ένα μακροσκελές κείμενο γνωστοποίησε την κατάσταση.

“Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, ο Kanye πάσχει από διπολική διαταραχή. Οποιοσδήποτε πάσχει ή έχει κάποιον στο περιβάλλον του, γνωρίζει πόσο πολύπλοκο και επίπονο είναι να το κατανοήσεις. Δεν έχω μιλήσει ποτέ δημόσια σχετικά με το πόσο μας έχει επηρεάσει αυτό στο σπίτι, επειδή είμαι πολύ προστατευτική με τα παιδιά μας και το απόρρητο της υγείας του Kanye.

Ωστόσο σήμερα, νιώθω πως πρέπει να τοποθετηθώ λόγω του στίγματος ή των παρερμηνειών για την ψυχική υγεία. Για εκείνους που αντιλαμβάνονται τις ψυχικές ασθένειες και ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές, ξέρουν πως η οικογένεια είναι αβοήθητη, εκτός αν το συγκεκριμένο μέλος είναι ανήλικο. Όσοι όμως δεν γνωρίζουν τη συγκεκριμένη εμπειρία, μπορούν να γίνουν επικριτικοί και να μην κατανοήσουν πως τα άτομα αυτά πρέπει από μόνα τους να βρουν βοήθεια, όσο σκληρά και αν προσπαθούν φίλοι και συγγενείς.

Κατανοώ πως ο Kanye είναι αντικείμενο σχολιασμού, καθώς είναι δημόσιο πρόσωπο και οι ενέργειές του προκαλούν έντονες αντιδράσεις και συναισθήματα. Είναι ένα υπέροχο όμως ταυτόχρονα και πολύ μπερδεμένο άτομο, που εκτός της πίεσης που δέχεται ως καλλιτέχνης και μαύρος άνδρας, βίωσε την απώλεια της μητέρας του και χρειάζεται να αντιμετωπίσει αυτή την πίεση που εντείνεται με την διπολική διαταραχή. Για όσους είναι κοντά στον Kanye γνωρίζουν την καρδιά του και κατανοούν πως ορισμένες φορές τα λόγια δεν συνάδουν με τις προθέσεις του. Η ζωή με διπολική διαταραχή δεν υποτιμά ή ακυρώνει τα όνειρα και τις δημιουργικές ιδέες του, όσο μεγάλες ή ουτοπικές και αν φαίνονται σε κάποιους. Αυτό είναι μέρος της ευφυίας του, καθώς όπως έχουμε όλοι δει πολλά από τα μεγάλα του όνειρα έγιναν πραγματικότητα.

Εμείς ως κοινωνία μιλάμε για την εύνοια που πρέπει να τυγχάνει το θέμα της ψυχικής υγείας συνολικά, όμως πρέπει να δίνουμε την αντίστοιχη σημασία στα άτομα που ζουν με αυτό, τις στιγμές που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Ζητώ ευγενικά από τα media και την κοινή γνώμη να δείξουν την ευαισθησία και την ενσυναίσθηση που απαιτείται, ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλο αυτό. Ευχαριστώ όλους όσοι εξέφρασαν ανησυχία για την υγεία του Kanye και την κατανόησή σας.

Με αγάπη και ευγνωμοσύνη,

Kim Kardashian West”

Τώρα ο Kanye West ζητά δημόσια συγγνώμη στην σύζυγό του.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τη γυναίκα μου την Κιμ που δημοσίως μίλησα για να ένα τόσο προσωπικό θέμα. Δεν την κάλυψα, όπως με καλύπτει εκείνη. Κιμ θέλω να σου πω ότι γνωρίζω πως σε πλήγωσα. Σε παρακαλώ συγχώρεσέ με. Σε ευχαριστώ που πάντα βρίσκεσαι στο πλευρό μου», γράφει σε tweet του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου η 39χρονη τηλεπερσόνα και ο 43χρονος ράπερ σκέφτονται το διαζύγιο πολύ πριν κάνει ο Kanye τις δηλώσεις για την Kim.

Πηγή: faysbook.gr

Πηγή: thestival.gr