Σε αυξημένη ετοιμότητα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Στις 10.02 ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξαν πάνω από το ν.Ανθρωποφάγοι και Μακρονήσι στα 20.000 πόδια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 24η Φεβρουαρίου είναι η μέρα που ήθελε, ο φιλορώσος ηγέτης της Ουκρανίας, ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, να ανατραπεί η Ουκρανία και αυτό αποτελεί συμβολισμό για τους Ρωσους, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει ήδη χερσαίες επιχειρήσεις.

Τουρκικές υπερπτήσεις στο Αιγαίο
Η Τουρκία επιστρέφει στην προκλητική και επιθετική συμπεριφορά στο Αιγαίο αμέσως μετά τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα αφού την Πέμπτη το πρωί τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν δύο υπερπτήσεις σε Ανθρωποφάγους και Μακρονήσι.

Ειδικότερα, στις 10.02 ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξαν πάνω από το ν.Ανθρωποφάγοι και Μακρονήσι στα 20.000 πόδια.

Στη συνέχεια, στις 10.03 δεύτερο ζεύγος τουρκικών μαχητικών πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι στα 11.000 πόδια.

Η σημερινή πρόκληση της Τουρκίας, έρχεται λίγο μετά τον τελευταίο γύρο των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας και λίγες ώρες μετά τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Έκτακτη συνεδρίαση του τουρκικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας συγκάλεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο χωρίς καμία επίσημη ανακοίνωση. Η Ουκρανία έκανε αίτημα να κλέισουν τα στενά του Βοσπόρου για τη Ρωσία.

Πηγή: madata.gr