Με σκληρή γλώσσα απαντά στα βέλη του προέδρου της Αττικό Μετρό, Νίκου Ταχιάου, προς τον ΣΥΡΙΖΑ για το μετρό Θεσσαλονίκης, η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η νέα κόντρα με φόντο τον σταθμό της Βενιζέλου ξεκίνησε με αφορμή τις δηλώσεις του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του εκεί, στο περιθώριο της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη.

“Το μετρό της Θεσσαλονίκης είναι η μεγαλύτερη απάτη του κ. Μητσοτάκη στους Θεσσαλονικείς”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της Αττικό Μετρό, ο οποίος σε δήλωσή του εξαπέλυσε πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

“Είπε σήμερα “το μετρό της Θεσσαλονίκης είναι η μεγαλύτερη απάτη του κ. Μητσοτάκη στους Θεσσαλονικείς” ο άνθρωπος που πρόπερσι πόζαρε σε κάτι σαν εγκαίνια σε κάτι σαν σταθμό σε κάτι σαν μετρό” τόνισε στην απάντησή του ο κ. Ταχιάος, υποστηρίζοντας επίσης πως “οι καθυστερήσεις και οι όποιες επιβαρύνσεις που κατατρύχουν σήμερα το μετρό της Θεσσαλονίκης φέρουν την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ”.

Με αφορμή την παραπάνω τοποθέτηση του Νίκου Ταχιάου, η βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, Κατερίνα Νοτοπούλου, σχολιάζει με σκωπτικό τρόπο: “Τάδε έφη ο κ. Ταχιάος που ήθελε να γίνει Δήμαρχος της πόλης αλλά δεν τα κατάφερε και διορίστηκε στην Αττικό Μετρό”.

Στη δήλωσή της η κα Νοτοπούλου εξαπολύει σκληρή επίθεση στο πρόσωπο του Νίκου Ταχιάου, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλο πως είναι αυτός “που βάζει την υπογραφή του στο σταμάτημα του έργου, που υλοποιεί το έγκλημα της απόσπασης των αρχαιοτήτων του σταθμού της Βενιζέλου και που ετοίμασε το έδαφος για αποζημιωσεις εκατομμυρίων στον εθνικό μας εργολάβο”.

“Δυστυχώς για εσάς, κύριε Ταχιάο, ακόμη και το 2023 είναι πια πολύ κοντά. Δυστυχώς για την πόλη το μετρό με ΝΔ είναι σύντομο ανέκδοτο, αλλά δε γελάει κανείς”, αναφέρει επίσης η κα Νοτοπούλου.

Αναλυτικά η δήλωση της Κατερίνας Νοτοπούλου:

“Οι καθυστερήσεις και οι όποιες επιβαρύνσεις που κατατρύχουν σήμερα το μετρό της Θεσσαλονίκης φέρουν την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ”. Τάδε έφη ο κ. Ταχιάος που ήθελε να γίνει Δήμαρχος της πόλης αλλά δεν τα κατάφερε και διορίστηκε στην Αττικό Μετρο.

Ο άνθρωπος που βάζει την υπογραφή του στο σταμάτημα του έργου, που υλοποιεί το έγκλημα της απόσπασης των αρχαιοτήτων του σταθμού της Βενιζέλου και που ετοίμασε το έδαφος για αποζημιωσεις εκατομμυρίων στον εθνικό μας εργολάβο. Χωριό που φαίνεται κ. Ταχιάο… Προσπαθείτε να διαχειρίστειτε ήδη την αποτυχία σας!

Φυσικά θα σας φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ κ. Ταχιάο. Και για τις καθυστερήσεις ενός έργου που παρέλαβε σταματημένο και για τις αποζημιώσεις που ανέκυψαν στη… βάρδια σας(!) και για όλα.

Σας φταίει γιατί θέλουμε η Θεσσαλονίκη να έχει και μετρό και αρχαία, γιατί ξέρετε πως ο ΣΥΡΙΖΑ τα κατάφερε ενώ με εσάς δε θα δούμε μετρό και θα ξεχάσουμε και ποιοι είμαστε.

Δυστυχώς για εσάς, κύριε Ταχιάο, ακόμη και το 2023 είναι πια πολύ κοντά. Δυστυχώς για την πόλη το μετρό με ΝΔ είναι σύντομο ανέκδοτο, αλλά δε γελάει κανεις.

Σήμερα πραγματικά το «τερματίσατε». Αφου δεν μπορείτε -που δεν μπορείτε-, γιατί «το κουράζετε;»”

Πηγή: thestival.gr