Νέα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό των οικονομικών επιπτώσεων λόγω της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί εξαιτίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμα που απηύθυνε προς τον ελληνικό λαό.

Επίδομα 800 ευρώ και σε εργαζομένους επιχειρήσεων που δεν έκλεισαν αλλά μειώθηκε ο τζίρος τους

Όπως είπε, ο έκτακτος μισθός των 800 ευρώ δεν θα δοθεί μόνο στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού, αλλά και σε εκείνους που εργάζονται σε επιχειρήσεις που συνεχίζουν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους.

“Το μέτρο, λοιπόν, δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, αλλά τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα” σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: “Των οποίων το κράτος θα καλύψει και όλες τις ασφαλιστικές εισφορές”.

800 ευρώ και σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και απολυμένους

Παράλληλα είπε πως ο έκτακτος μισθός των 800 ευρώ αφορά και ελέυθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, για τους οποίους επίσης θα υπάρξει αναστολή στην υποχρέωση καταβολής εισφορών.

Πρόσθεσε δε “οκτακόσια ευρώ όμως θα λάβουν και όλοι όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση από 1η Μαρτίου μέχρι και χθες”.

“Φροντίζουμε, πέρα και πάνω από όλα, αυτούς που χτυπήθηκαν πρώτοι και πιο σκληρά από την κρίση”, τόνισε.

Έκτακτο δώρο Πάσχα για γιατρούς, νοσηλευτές και Πολιτική Προστασία

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί κανονικά ενώ εξήγγειλε έκτακτο δώρο Πάσχα για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία της χώρας αλλά και τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας, οι οποίοι όπως υπογράμμισε, “δουλεύουν νυχθημερόν για να κρατήσουν όλους μας υγιείς”.

Πηγή: thestival.gr