Αθώος σε δύτερο βαθμό κρίθηκε ο Ιβάν Σαββίδης από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, για την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, στο τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, τον Μάρτιο του 2018, ενώ κρίθηκε για το όπλο ένοχος.

 Ο Ιβάν Σαββίδης και ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ κρίθηκαν αθώοι από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για την υπόθεση της εισόδου τους στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, στο φινάλε του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ την περίοδο 2017-18, καθώς η πράξη αυτή έχει προσφάτως τροποποιηθεί (εντάσσεται στον Αθλητικό Νόμο) και προϋποθέτει για τη στοιχειοθέτησή της βιαιοπραγίες ή απειλή, που εν προκειμένω δεν τελέστηκαν.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ αντιμετώπισε επίσης την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας, για την οποία κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή οκτώ μηνών φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Επίσης, αθωώθηκε και ο τότε αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, με τους δυο άνδρες να μη δίνουν το «παρών» στη δίκη και να εκπροσωπούνται από πληρεξούσιους δικηγόρους.

Για την ίδια υπόθεση, η αθλητική δικαιοσύνη είχε τιμωρήσει τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τρία χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ.

 Πρωτόδικα στον πρόεδρο και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 25 μηνών και στον Λούμπος Μίχελ ποινή φυλάκισης 10 μηνών. Οι υπόλοιποι έξι, μέλη της φρουράς του Σαββίδη που ήταν κατηγορούμενοι και αυτοί είχαν αθωωθεί.

Πηγή: madata.gr