Ο Νάσος Ηλιόπουλος απάντησε στον Γιάννη Οικονόμου αναφορικά με τη στάση του κόμματoς της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πανδημία.

Θέτοντας τρία ερωτήματα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι απέτυχε στους εμβολιασμούς και επέλεξε «για Υπουργό Υγείας έναν ακροδεξιό που ως βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ είχε υποστηρίξει ανοιχτά αντιεμβολιαστικές θέσεις», ενώ καταλήγει ότι η κυβέρνηση «ούτε θέλει ούτε μπορεί να υπερασπιστεί τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια της κοινωνίας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου σπατάλησε με ευκολία πληθώρα λέξεων για να αποφύγει να μιλήσει επί της ουσίας. Ας μας απαντήσει ο κ. Οικονόμου:

 
Πώς κατάφερε η κυβέρνησή του σε σχέση με έναν χρόνο πριν να βρισκόμαστε σε χειρότερη θέση;

Γιατί με περισσότερες από 1.000 απώλειες μέσα στον Οκτώβρη η κυβέρνηση προχωρά σε συγχωνεύσεις εκατοντάδων τμημάτων δημιουργώντας τάξεις με 29 παιδιά;
Με ποιο σκεπτικό ο προϋπολογισμός του 2022 έχει μειωμένες δαπάνες για τη δημόσια υγεία κατά 900 εκ.;

Εν μέσω πανδημίας το μόνο κυβερνητικό σχέδιο είναι το κλείσιμο νοσοκομείων και κλινικών για να βγάλουν ακόμα περισσότερα χρήματα οι ιδιωτικές κλινικές. Το ΕΣΥ έχει καταστεί μονοθεματικό και οι μόνιμοι εργαζόμενοι είναι λιγότεροι απ’ όσοι ήταν προ πανδημίας. Μπροστά στην αποτυχία τους στον εμβολιασμό επέλεξαν για Υπουργό Υγείας έναν ακροδεξιό που ως βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ είχε υποστηρίξει ανοιχτά αντιεμβολιαστικές θέσεις. Μοναδικό τους άγχος τα πελατειακά τους δίκτυα με τους ακροδεξιούς μακεδονομάχους, και όχι η υπεράσπιση της δημόσιας υγείας. Μια κυβέρνηση που έχει σφυρίξει μόνη της το τέλος της πανδημίας τρεις φορές με τον κ. Μητσοτάκη να περπατάει το «τελευταίο μίλι» από τον Φλεβάρη. Το έχουν αποδείξει άλλωστε, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι δουλειές και οι απευθείας αναθέσεις. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ούτε θέλει ούτε μπορεί να υπερασπιστεί τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια της κοινωνίας.

https://www.newsbeast.gr

Πηγή: madata.gr