
Στον αντίποδα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ο κ. Χατζηδάκης πριν φέρει τα απλήρωτα 10ωρα φρόντισε να περάσει από τη Βουλή έναν αντιπεριβαλλοντικό νόμο, για τον οποίο το σύνολο των περιβαλλοντικών οργανώσεων είχαν ζητήσει την απόσυρσή του και με τον οποίο καταργήθηκε το σύνολο των κυρωμένων δασικών χαρτών και η ουσιαστική προστασία των περιοχών Natura.
Αναφέρει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι η μοναδική χώρα που αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση συζητάει το κλείσιμο νοσοκομείων και κλινικών», ότι «η κυβέρνηση ποτέ δεν πίστεψε στο δημόσιο σύστημα υγείας» και πως «εν μέσω πανδημίας έχουμε μειωμένο προϋπολογισμό και λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους.
«Αυτό που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες ήταν η κατάρρευση του επιτελικού κράτους σε ζωντανή μετάδοση», δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος σε συνέντευξή του στη RealNews και σημειώνει ότι «δική μας δουλειά είναι μέσα από το πρόγραμμά μας για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, τη διαγραφή και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και τη στήριξη της εργασίας με αύξηση των μισθών να δείξουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος».
Σημειώνει ότι «εμείς δεν είμαστε σαν τον κ. Μητσοτάκη», «δεν θα εκμεταλλευτούμε τον πόνο των ανθρώπων» και πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες προτάσεις τόσο για την αποκατάσταση και τη στήριξη όσο και για την επόμενη μέρα. Σήμερα φαίνεται ότι δεν θέλει να σταματήσει την οικονομική καταστροφή», δηλώνει, προσθέτοντας ότι «καμία συζήτηση δεν κάνει για τον ανασχεδιασμό των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης ενώ ακόμα και η στεγαστική βοήθεια που δίνει περιλαμβάνει δάνειο».
Σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση ο κ. Ηλιόπουλος κάνει λόγο για «κυβέρνηση εκτός τόπου και χρόνου».
«H πολιτική ευθύνη έχει ένα όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης», αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος ερωτηθείς αν ο επιμερισμός των ευθυνών για τις πυρκαγιές θα πρέπει να περιλαμβάνει και πολιτικά πρόσωπα και αν πιστεύει ότι υπάρχουν και ποινικές ευθύνες. Επισημαίνει ότι το σύστημα ήδη είναι καταπονημένο «από το γεγονός ότι τόσο καιρό είναι σύστημα μιας νόσου ενώ έχουμε μπροστά μας και τις ανάγκες αντιμετώπισης του long covid». «Η αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας στη βάση του επιστημονικού πορίσματος της επιτροπής Γκολντάμερ θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει», τονίζει. «Τις ποινικές ευθύνες θα τις αναζητήσει η δικαιοσύνη», προσθέτει.
Πηγή: madata.gr