Βαριές κατηγορίες για εκλογικά παιχνίδια στα θολά νερά της ακροδεξιάς αλλά και για ηχηρές απουσίες από το δημοκρατικό μέτωπο εναντίον του νεοναζιστικού μορφώματος Κασιδιάρη, ανταλλάσσουν από χθες το βράδυ τα κόμματα μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να αποκλείσει το μόρφωμα από την επικείμενη εκλογική διαδικασία.

Νέα πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε η απόφαση του Αρείου Πάγου να αποκλείσει το κόμμα Κασιδιάρη από τις επερχόμενες εκλογές καθώς Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ήταν τα μονά κόμματα που απέστειλαν υπομνήματα στους δικαστές κατά της συμμετοχής του καταδικασμένου για διεύθυνση της εγκληματικής και ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Ηλία Κασιδιάρη.

«Ο δήθεν προοδευτικός και αριστερός ΣΥΡΙΖΑ να είναι απέναντι από αυτό το μέτωπο κοινής λογικής και Δημοκρατίας, το οποίο ορθώσαμε εμείς. Μαζί με τον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος κ. Βαρουφάκης μάς είπε: ‘δεν πρέπει να αποκλειστεί το κόμμα του Κασιδιάρη από τη Βουλή’. Δύο θλιβερές εξαιρέσεις, οι οποίες σήμερα πρέπει να λογοδοτήσουν και αν μη τι άλλο, να ζητήσουν συγγνώμη από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για μικροψυχία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος ο οποίος είχε αναλάβει την πρωτοβουλία για την αποστολή των υπομνημάτων στον Άρειο Πάγο κατά του κόμματος Κασιδιάρη. Ας μην θεωρούμε τη θεσμική σοβαρότητα μικροψυχία απάντησε η Κουμουνδούρου.

«Αυτή η πρωτοβουλία, δυστυχώς, έμεινε πίσω γιατί δεν το θέλησε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι κρίμα. Αν βγαίναμε και οι τρεις μαζί θα ήμασταν πολύ ισχυρότεροι και ηθικά και πολιτικά» δήλωσε ο κ. Αλιβιζάτος.

«Η εγκληματική δραστηριότητα Κασιδιάρη είναι αυταπόδεικτη καθώς έχει αναγνωριστεί και με δικαστική απόφαση. Και βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα μπορούσε να ξεπλύνει τη θεσμική ακροδεξιά, αναλαμβάνοντας κοινές θεσμικές πρωτοβουλίες μ’ αυτούς που παρακολουθούσαν – και δεν γνωρίζουμε καν αν συνεχίζουν να το κάνουν – πολιτικούς και ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους» είπε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου.

«Είδαμε τον κ. Μητσοτάκη να κάνει τακτικισμούς. Ήταν φυλακή και τους άφηνε να κάνουν προεκλογική εκστρατεία, εκπομπές από τη φυλακή. Ο κ. Τσίπρας «ψαρεύει» στα θολά νερά μπας και πάρει καμιά ψήφο από τους νεοναζιστές» δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Κάναμε φίρμα τον Κασιδιάρη γιατί εδώ και πέντε χρόνια δεν έχουμε καταφέρει να δικάσουμε την Χρυσή Αυγή» δήλωσε η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

Το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου ενέκρινε την συμμετοχή στις εκλογές του κόμματος «ΕΑΝ» του πρώην αντιεισαγγελέα Αναστάσιου Κανελλόπουλου, καθώς διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις περί υποκρυπτόμενης ηγεσίας του κόμματος αυτού από τον Ηλία Κασιδιάρη.

«Σας μεταφέρω ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης ενημερώνει τους ψηφοφόρους του ότι δεν θα υποστηρίξει κανένα κόμμα που θα συμμετάσχει στις επερχόμενες εκλογές» είπε η συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη, Βάσω Πανταζή.

Πολιτικό καταφύγιο στο κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου βρήκε η πρώην βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου, η οποία αποχώρησε από το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου καταγγέλλοντας αυταρχικές συμπεριφορές και ύποπτες χρηματικές συναλλαγές στο κόμμα.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr