Ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Χρήστος Τζανερίκος, ο οποίος έφυγε από το δικαστικό Sώμα καταγγέλλοντας παρέμβαση στο έργο της Dικαιοσύνης για το μόρφωμα Κασσιδιάρη, προχώρησε σήμερα σε νέα καταγγελία λέγοντας ότι ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος, εκτός από τον Γιώργο Γεραπετρίτη, επικοινώνησε μαζί του, του ζήτησε να παρέμβει στην υπόθεση, τάζοντάς του θέση σε μία Ανεξάρτητη Αρχή.
«Μετά τις δηλώσεις συνταγματολόγων, που χαρακτήρισαν αντιθεσμική τη δήλωσή μου και δεν παραιτήθηκα αμέσως, όπως είπαν, ενώ άσκησα κριτική στη διάταξη του νόμου για τον Κασιδιάρη, να μας πούνε οι συνταγματολόγοι πόσο θεσμικές είναι οι παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, που ζήτησαν να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Έλληνες, υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου, να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές».

«Δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση και δε θα μπορούσε να υπάρξει γιατί εμείς δεν παζαρεύουμε την άποψή μας εγκληματίες και μαχαιροβγάλτες να μην είναι υποψήφιοι στις εκλογές. Όλοι κρίνονται από την στάση τους και τα λόγια τους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί για ακόμη μία φορά να κάνει τον ανήξερο. Οφείλει να απαντήσει. Ποιος είναι ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας που έκανε αυτή την ευθεία παρέμβαση τάζοντας ανταλλάγματα για μια δικαστική απόφαση; Τον γνωρίζει προσωπικά; Ή μήπως τον κοιτάζει στον καθρέφτη κάθε πρωί;», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απειλεί να αποκαλύψει το όνομα του κυβερνητικού αξιωματούχου
Ο πρώην πρόεδρος του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου επιβεβαίωσε επίσης ότι συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και συζήτησαν τη νομοθετική ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη. Μάλιστα, με νεότερη δήλωσή του, ρίχνει το γάντι στο Μέγαρο Μαξίμου το οποίο καλεί να αποκαλύψει την ταυτότητα του κυβερνητικού παράγοντα που όπως καταγγέλλει προσπάθησε να τον επηρεάσει.

«Εάν επιμείνουν ότι, όσα είπα είναι ανακριβή, τότε θα αναγκαστώ να αποκαλύψω εγώ από ποιον Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα και γιατί οχλήθηκα το Σάββατο στις 8 Απριλίου, μια μέρα πριν κάνω τη δήλωση μου, για την πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού μου. Εάν δεν βγει ο ίδιος να πει τι έγινε στην ‘επαφή’ μας, θα αναγκαστώ να τους τα θυμίσω εγώ με λεπτομέρειες, ποιος και γιατί μου ζήτησε να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη στις εκλογές και σε περίπτωση, που βοηθήσω, τι μου υποσχέθηκε».

«Οι σημερινές αποκαλύψεις του υπό παραίτηση Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου για συναντήσεις με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και για το δέλεαρ που του προσφέρθηκε, εγείρουν πολύ σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που πολιτεύεται η Κυβέρνηση στο πεδίο της Δικαιοσύνης», είπε το ΠΑΣΟΚ.

«Παζάρια ανταλλάγματα ταξίματα οτιδήποτε αλλά ούτε έγιναν ούτε θα μπορούσαν να γίνουν σε καμία περίπτωση. Είναι τελείως έξω από το αξιακό μας πλαίσιο και τελείως έξω από την λογική μας», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.

Στον Άρειο Πάγο η τροπολογία
Στα χέρια των δικαστών του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου βρίσκεται πλέον η νέα τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή με στόχο τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις επερχόμενες εκλογές,

«Εμείς κάναμε το καθήκον μας στα χέρια της δικαιοσύνης τώρα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η τροπολογία ψηφίστηκε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε από την ψηφοφορία κατηγορώντας την κυβέρνηση για συνταγματικές ακροβασίες, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, ΜέΡΑ 25 και Ελληνική Λύση.

«Αν δείτε ποιους έχουν στοχοποιήσει οι υποστηρικτές του Κασιδιάρη θα καταλάβετε. Και σίγουρα δεν τα έχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

«Παλινωδίες από την κυβέρνηση και μια διαδικασία που προσβάλει την κοινοβουλευτική τάξη», είπε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Στις 2 Μαΐου λήγει η προθεσμία για την υποβολή των ψηφοδελτίων των κομμάτων στο αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου ενώ μέχρι τις 5 Μαΐου θα κριθεί και αν θα συμμετάσχει στις εκλογές το κόμμα που ίδρυσε ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλίας Κασιδιάρης.

«Ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε κανείς άλλος επικοινώνησε με τον Χρήστο Τζανερρίκο», λέει το Μαξίμου
Ο δικαστικός κατήγγειλε ότι και άλλος ανώτατος  κυβερνητικός παράγοντας εκτός από τον Γιώργο Γεραπετρίτη είχε επικοινωνία μαζί του ζητώντας του να παρέμβει στην υπόθεση.

Λίγη ώρα αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του φωτογράφιζε τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως το πρόσωπο που επικοινώνησε με τον Χρήστο Τζανερίκο, τάζοντας του ως αντάλλαγμα την αξιοποίησή του σε κάποια Ανεξάρτητη Αρχή.

Το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνει πως ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε κανένας άλλος είχε επαφή με τον κ. Τζανερρίκο παρά μόνο αυτή του κ. Γεραπετρίτη.

Οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο κ. Τζανερρίκος εδώ και καιρό ήθελε να αναλάβει τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Λένε λοιπόν, πως διέδιδε πως έχει ισχυρά ερείσματα σε πού μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν του δόθηκε κανένα αξίωμα, οπότε συνέχισε να κάνει ό,τι κάνει. Από τη κυβέρνηση διαψεύδουν ό,τι έχει πει ο κ. Τζανερρίκος.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να κάνει τον ανήξερο, οφείλει να απαντήσει», λέει η Κουμουνδούρου
Η Κουμουνδούρου με τη σειρά της, επιμένει διότι όπως αναφέρουν δεν μπορεί ο κ. Τζανερρίκος να λέει αλήθεια για τη μία συνάντηση, την οποία επιβεβαιώνει η ΝΔ, και ψέματα για την άλλη.

Σε κάθε περίπτωση είτε ο κ. Αντιπρόεδρος θα ανοίξει τα χαρτιά του το επόμενο διάστημα είτε ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να τοποθετηθεί ο ίδιος.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μητσοτάκης γίνεται ο χορηγός της ακροδεξιάς.

Πηγή: madata.gr