Για την Ελένη Μενεγάκη, την Ρούλα Κορομηλά και την μάχη που αναμένεται να δώσει στην τηλεοπτική αρένα, μίλησε στη Ρενέ Σαραντινού και στο περιοδικό ΛΟΙΠΟΝ, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου.

Η μεταγραφή σου στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha είναι πλέον γεγονός. Έρχονται καινούργια πράγματα για σένα…

Έρχονται καινούργια πράγματα, καινούργια όνειρα, καινούργιοι στόχοι, όπως έρχεται και μια καινούργια ομάδα, μια καινούργια εκπομπή. Βρισκόμαστε σε μια καινούργια αρχή, σ’ ένα πρώιμο στάδιο, όπου σιγά-σιγά ψάχνουμε να βρούμε το πλάνο της εκπομπής και τα κατάλληλα πρόσωπα. Γνωρίζουμε ότι στην αγορά υπάρχουν πάρα πολλά, κι ανυπομονούμε πολύ να συμπληρώσουμε το «παζλ» της εκπομπής.

Πώς νιώθεις γι’ αυτήν την αλλαγή στη ζωή σου;

Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένη, περιμένω πώς και πώς να γίνει η ομάδα και ν’ αρχίσουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί. Μιλάμε για μια καθημερινή εκπομπή, ψυχαγωγική, με πυρήνα τη γυναίκα. Φυσικά δεν θ’ αφήσουμε τους άντρες απ’ έξω, γιατί τους αγαπάμε, αλλά νομίζω πως εμείς οι γυναίκες έχουμε περισσότερα πράγματα που θέλουμε να δούμε, ν’ ακούσουμε, να πούμε και να νιώσουμε, οπότε εκεί θα επεκταθούμε περισσότερο.

Τι πληροφορίες έχεις για την εκπομπή αυτή;

Δεν γνωρίζω συγκεκριμένη ώρα, δεν ξέρω αν οι αρμόδιοι του καναλιού γνωρίζουν κάτι, δεν έχω μιλήσει ακόμη γι’ αυτό. Ξέρω μόνο ότι το κεντρικό θέμα θα είναι οι γυναίκες.

Η αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη σ’ έκανε ν’ αναρωτηθείς αν θα είσαι εκείνη που θα την αντικαταστήσει;

Είναι λογικό να ρωτάει ο κόσμος. Η Ελένη είναι μία γυναίκα που έχει αφήσει ιστορία, τη θαυμάζω πολύ, την εκτιμώ, τη σέβομαι, την αγαπώ. Έχω μεγαλώσει με την Ελένη Μενεγάκη, έχω περάσει τρομερές στιγμές, όπως και με την κυρία Κορομηλά… Είναι δύο γυναίκες που έχουν αφήσει τεράστιο στίγμα στην τηλεόραση. Κανείς δεν παίρνει τη θέση κανενός, καθώς τέτοιες θέσεις δεν καλύπτονται. Η Ελένη Μενεγάκη αποχώρησε, ήταν δική της επιλογή, μπράβο της που το έκανε και το κάνει για τον εαυτό της. Ποια γυναίκα δεν θέλει να έχει αυτό το δικαίωμα και να πει: «Εγώ τώρα θέλω να φύγω και να ζήσω τη ζωή μου». Αυτό δεν είναι μαγκιά; Είναι κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ. Σίγουρα, τώρα θα μείνει μια ζώνη κενή τηλεοπτικά και θα πρέπει να καλυφθεί, αλλά οι ζώνες και οι εκπομπές έχουν να κάνουν με τους ανθρώπους που μας βλέπουν πάνω απ’ όλα, κι όχι μ’ αυτούς που είναι μπροστά στην κάμερα. Εγώ δεν έχω δικαίωμα στο να ορίσω την ώρα και τη ζώνη, αυτό το ορίζει το κανάλι.

Αν τελικά σου ζητηθεί να καλύψεις αυτήν τη συγκεκριμένη ζώνη, ποια θεωρείς ότι θα είναι η αντιμετώπισή σου;

Αν ο σταθμός το πιστεύει, θα είναι μεγάλη μου χαρά να το κάνω και να προχωρήσω. Το θέμα είναι να έχεις εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που δουλεύεις, να υπάρχει μια ωραία ομάδα, αγάπη, πνεύμα ομαδικής συνεργασίας, από εκεί και πέρα, όλα γίνονται σε οποιαδήποτε ώρα κι οποιαδήποτε στιγμή.

Πηγή: thestival.gr